Petricani, ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ!/ ROSSAL continuă campania de conștientizare privind colectarea separată a deșeurilor

0
  • Nepăsarea oamenilor, deseori în necunoștință de cauză, în lipsa educației ecologice, face ca deșeurile să genereze un fenomen al poluării care ne pune în pericol sănătatea. A noastră și a viitoarelor generații.

Tocmai pentru a contribui la o schimbare în bine a acestui aspect, ROSSAL continuă campania ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ! în zona 3 Târgu-Neamț. Joi, 15 septembrie, a fost rândul localnicilor din comuna PETRICANI să beneficieze de informațiile utile oferite în cadrul acestei campanii de conștientizare, informare și sensibilizare a cetățenilor.

O echipă formată din angajații Rossal și cei ai Primăriei Petricani a mers din poartă în poartă pentru a-i informa cu privire la modul corect de colectare separată a deșeurilor.

S-a pus accentul pe importanța colectării separate a deșeurilor, iar fluturașii împărțiți beneficiarilor conțin informații concrete despre cum se face corect acest lucru, astfel încât o parte din deșeurile produse în gospodărie să poată fi reciclată și refolosită pentru protejarea mediului înconjurător.

Îndemnul nostru pentru locuitorii comunei este următorul: Petricani, Arată că-ți pasă!, transmite Mihail Florea, responsabil Rossal Zona 3 Târgu- Neamț.

ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ!…. Unii au numit-o o campanie soft, că nu e cu dat amenzi sau alte variante de constrângere a oamenilor astfel încât aceștia să colecteze deșeurile separat. Noi o considerăm o metodă foarte bună de a-l face pe omul de rând să conștientizeze cât de important e pentru mediul înconjurător dacă pune el cartonul, petul sau sticla separat, nu laolaltă cu gunoiul menajer. Și cât de important e mediul înconjurător pentru el. Pentru om.

Nu e un efort incredibil, trebuie doar să ne dorim să schimbăm ceva în bine. Pentru că merităm atât noi, cât și generațiile viitoare, să trăim într-un mediu curat și sănătos, ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ! Colectează separat deșeurile.

Campania celor de la Rossal este una bine-venită și am speranțe că va avea succes printre locuitorii comunei noastre, care sunt oameni gospodari și deschiși la minte. Cu toții trebuie să conștientizăm că viitorul depinde de noi și colectarea separată a deșeurilor va ajuta să fie bine pentru generațiile următoare și pentru mediul înconjurător. 

De altfel, voi încerca să dau atribuții speciale unui angajat din cadrul Primăriei, ca să se ocupe cu precădere de problema deșeurilor, să meargă și să-i informeze periodic pe cetățeni despre cum se face colectarea separată a deșeurilor, ne-a precizat Ticușor Vasiliu, primarul comunei Petricani.

Pe raza comunei Petricani, începând cu luna octombrie, GRAFICUL DE RIDICARE A DEȘEURILOR RECICLABILE se modifică după următorul program:

1. In prima zi de vineri din lună, se colectează deșeurile reciclabile de tip carton, hârtie, folie, peturi, recipiente de plastic, metal, doze aluminiu 

  • VINERI  –  7  OCTOMBRIE
  • VINERI  –  4  NOIEMBRIE
  • VINERI  –  2 DECEMBRIE

        2. In ultima zi de vineri din lună, se colectează deșeurile reciclabile de sticlă (recipiente din sticlă, borcane, damigene)

  • VINERI     – 28 OCTOMBRIE
  • VINERI     – 25 NOIEMBRIE
  • VINERI     – 30 DECEMBRIE

   3. DESEURILE MENAJERE SE VOR RIDICA SĂPTĂMÂNAL ÎN ZIUA DE JOI,  DIN POARTĂ ÎN POARTĂ

Foarte important DE REȚINUT: Deșeurile reciclabile trebuie să fie curate și necontaminate. În caz contrar nu vor fi ridicate.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate