Pipirig: Un alt proiect pe iluminat public finalizat cu succes

1

În comuna Pipirig continuă modernizarea sistemului de iluminat public.

După ce anul trecut, printr-un proiect european, a fost realizat iluminatul public în satele de la drumul național DN 15B (Leghin-Stânca-Pâțâligeni-Dolhești-Pluton), anul acesta s-a continuat modernizarea iluminatului public și pe drumurile comunale: DC 159 și DC 158.

Recent, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț.

În cadrul proiectului au fost montate corpuri de iluminat în satele Pipirig, Boboiești și Pluton.

”Am întocmit acest proiect în perioada aprilie-iunie 2020 și l-am depus pentru finanțare la Administrația Fondului de Mediu. Proiectul a fost aprobat printre primele la nivel național, astfel încât am finalizat acum și implementarea lui.

primarul Vasile Dorneanu

Proiectul a vizat creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Mai mult, corpurile sunt dotate cu sistem de dimare care permite reglarea fluxului luminos.

De asemenea, în momentul de față lucrăm la un alt proiect pe iluminat prin care să montăm corpuri de iluminat cu LED pe străzile/ ulițele laterale care au mai rămas.

Consider că Pipirigul este o comună frumoasă și luminoasă pentru că se poate mândri cu un sistem de iluminat public modern așa cum este firesc în zilele noastre, a declarat Vasile Dorneanu- primarul comunei Pipirig.

1 Comentariu
  1. PEtru spune

    EU, iluminat stradal ca in comuna Pipirig, cel putin la soseaua principala, nu am vazut nici unde

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate