Poftiți la teatru! „Îmbătați de dragoste” pe 24 martie, la Casa Culturii Târgu-Neamț

0

Poftiți la teatru! Casa Culturii ,,Ion Creangă” Târgu-Neamț vă invită joi, 24 martie, de la ora 18.00, să vă „Îmbătați de dragoste”.

Actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani urcă pe scena din Târgu-Neamț cu piesa de teatru ”Îmbătați de dragoste”, în regia artistică a lui Alexandru Vasilache. Este o adaptare după „Jocul dragostei şi al întâmplării„, de Pierre de Marivaux, considerată cea mai bună comedie a celebrului dramaturg, jucată în premieră la începutul anului 1730, în Italia. 

Spectatorii vor avea parte de un un spectacol antrenant, cu un limbaj adaptat și actual, dar care nu se extrage din atmosfera marivauxiană specifică secolului al XVIII-lea. 

Un joc al dragostei, aparent inofensiv, care pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într-o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul? Să fie adevărat că haina-l face pe om?  Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar asistent de regie este Sorin Ciofu. În distribuție îi regăsim pe Cezar Amitroaei (domnul Orgon, bătrân gentilom), Petruţ Butuman (Mario, fiul său), Silvia Răileanu (Silvi, fiica sa), Sorin Ciofu (Dorian, pretendentul Silviei), Lidia Uja (Lizet, camerista Silviei) şi Răzvan Amitroaei (Victoire, valetul lui Dorian):

 Biletele se pot achiziționa de la Casa Culturii Târgu Neamț (intrarea laterală), la prețul de 35 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate