VIDEO/ Zimbrii din Neamț, sprint prin zăpadă

0

Un nou clip video, postat astăzi de Romsilva- Parcul Natural Vânători-Neamț, surprinde zimbrii din pădurile nemțene bucurându-se de zăpadă și de libertate.

Un sprint prin zăpada proaspătă nu strică nimănui, nici legendarului mamifer, nici omului. Poate ar trebui să le luăm exemplul și să ne bucurăm mai des și noi, oamenii, de zăpadă, de libertate, de… viață 🙂

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură, în Parcul Natural Vânători Neamț, în urmă cu aproape zece ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a trecut de 50, dintre care aproape jumătate au fost fătați în libertate.

Ținutul Zimbrului se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani și Vânători Neamț.

Este singura microregiune din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din Lume și rămâne o destinație de neratat pentru turismul ecologic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate