Polițiștii nemțeni, moment de reculegere pentru colegul lor ucis în Timiș

0

Astăzi, la ora 12.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Neamț au ținut un moment de reculegere, pentru polițistul căzut la datorie în cursul zilei de ieri, în județul Timiș.

În acest context, pe raza județului Neamț toate autospecialele au staționat având în funcțiune semnalele acustice și luminoase timp de 1 minut, iar polițiștii și-au adus omagiul.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-l odihnească! ( video IPJ Neamt)https://www.ziartarguneamt.ro/politistii-nemteni-moment-de-reculegere-pentru-colegul-lor-ucis-in-timis

Gepostet von Ziar Targu Neamt am Montag, 3. Juni 2019

IPJ Neamț

Polițistul ucis, Cristian Amariei, avea 43 de ani si activa de 2 decenii în poliție, era căsătorit și avea doi copii.

Ca urmare a tragicului eveniment din Recaș, județul Timiș, acolo unde ieri un polițist și-a pierdut viața, inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea a susținut pe 2 iunie, la sediul I.G.P.R., o conferință de presă.

Redăm, în continuare, materialul prezentat în timpul conferinței de presă sus-menționate:

„Încă de la început, aș dori să transmit din partea conducerii Poliției Române sincere condoleanțe familiei polițistului, alături de care suntem în aceste momente grele.

Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș.

În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia colegul nostru și-a pierdut viața.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, fiind în continuare căutat.

Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză.

Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

De asemenea, am dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc.).

Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei.

Nu în ultimul rând, am solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

Vă asigur că au fost luate toate măsurile pentru identificarea autorului în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, conducerea Poliției Române a dispus verificări la nivelul I.P.J. Timiș, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenției, cei vinovați vor plăti.

Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieții unui coleg.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.

Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor. Vă mulțumesc și încă o dată, sincere condoleanțe familiei!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate