Primăria Târgu Neamț a preluat fostul Cinematograf „OZANA”. Cum arată după zeci de ani cu lacătul pe ușă

2

Picior de om a călcat în interiorul Cinematografului „Ozana” din Târgu Neamț, după zeci de ani în care imobilul a stat cu lacătul pe ușă.

CINEMA TG NEAMTLuni, 24 aprilie, Primăria Târgu Neamț a preluat bunurile câștigate în instanță, cu ajutorul unui executor judecătoresc.  Asta, pentru că RADEF nu le-a predat de bună voie, în termenul stabilit, deși cinematograful a fost câștigat în instanță de Primărie, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, la sfârșitul lunii ianuarie a.c.

Rând pe rând, lăcătușul de serviciu, ‘nea Lică a spart lacătele, în prezența executorului și a reprezentanților Primăriei, viceprimarul Vasile Apopei, Florin Tofan- șef Serviciul Poliția Locală, ing. Ioan Rusu- șef Serviciul de Urbanism, consilierul juridic Ion Țuțu și ing. Sorin Durbacă- șef Serviciul de Investiții. Asta, deși unele încăperi puteau fi deschise cu cheia, însă proprietara barului din clădire (care plătește chirie de ani de zile fostului proprietar- Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film) a refuzat să dea executorului judecătoresc cheile deținute.

Spre uimirea tuturor, sala principală arată relativ bine, în ciuda anilor trecuți de la închiderea cinematografului, iar ecranul pare a fi intact, cel puțin la prima vedere, cu ajutorul lanternelor. S-a găsit un un seif imens, fabricat la Viena, care nu a putut fi deschis. Doar anexele din interior și exterior arată deplorabil, rânduri de scaune lipsesc, la fel și la etajul clădirii, unde s-au găsit doar rămășițele aparaturii utilizate pentru proiecția filmelor de altădată.

Bunurile găsite au fost fotografiate și inventariate, apoi executorul judecătoresc a schimbat lacătele și a pus sigiu pe uși. Experiența s-a finalizat cu un proces verbal semnat de membrii comisiei și cu un plăcut sentiment de deja-vu…

Va urma.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. Crina-Maria spune

    Păcat ca nu ati stiut a contacta in momentul deschiderii usilor, pe una din doamnele cinemaului târg- nemtean, respectiv doamna Diaconu Zora (pe care domnilor cred ca o cunoasteti cu totii).

  2. ANDReI spune

    va urma peste 100 de ani :))):))):)))))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate