Primarii, sprijiniți de Guvern pentru a reabilita sau extinde rețelele de gaz și curent electric

0Primarii au din nou sprijin de la Guvern pentru a construi, moderniza, reabilita sau extinde rețelele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Cadrul legal a apărut în Monitorul Oficial, Legea 98/2019, care completează OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

Aceeași lege, intrată în vigoare pe data de 13 mai 2019, mai prevede că ocuparea pe o perioadă limitată a suprafețelor din fondul forestier proprietate publică a statului și a primăriilor pentru realizarea lucrărilor de interes național sau județean din domeniul gazelor naturale și energiei electrice se face cu titlu gratuit pe toată durata de existență a acestora.

Asigurarea utilităților – gaz metan și curent electric – în toate satele și cătunele izolate era o problemă pentru aleșii locali. Nu aveau la dispoziție fondurile necesare pentru aceste extinderi. Acum, Guvernul României a rezolvat această problemă. Fondurile nu țin cont de culoarea politică, iar obiectivul Guvernului rămâne același: să le facă românilor viața mai bună!”, a menționat Emilia Arcan, senator PSD de Neamț.Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate