Primarul Daniel HARPA: „FIECARE PACIENT MERITĂ SERVICII MEDICALE PERFORMANTE”

0

La Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie din Târgu-Neamț, cabinetele din secțiile de ortopedie, de chirurgie și laboratoarele arată ca în filmele occidentale, cu aparate moderne și dotări sofisticate, de neînțeles pentru un neinițiat.

Spitalul funcționează în prezent cu peste zece specialități, cu zeci de medici, chimiști, biologi, farmaciști și asistente calificate. Multe dintre cadrele medicale sunt tineri atrași în ultimii ani ca să profeseze aici, sub Cetate.

Camera de Primire Urgențe (CPU) a trecut printr-un proces de modernizare și organizare, astfel că puțini își mai amintesc arăta vechea cameră de gardă mohorâtă, mizeră. A fost unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut Daniel Harpa când a ajuns primarul orașului Târgu Neamț.

Au urmat înlocuirea tâmplăriei spitalului cu termopan, reparații la blocul operator, modernizarea centralei termice, ignifugarea acoperișului, reparații în secții și în spațiul pentru ambulanțe.

Și, desigur, dotările cu aparatură medicală, monitoare, electrocardiografe, defibrilatoare, injectomate, tărgi transportoare și ce a mai fost nevoie, în funcție de specificul fiecărei secții.

Dotarea cu echipamente performante este un pas important în asigurarea unor servicii medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare pacient să beneficieze de sprijin atunci când problemele medicale îl aduc la spitalul din Târgu Neamț”, explică primarul Daniel Harpa.

  • Comandat de PSD NEAMȚ, executat de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate