Primarul de la Pipirig a oferit tablete tuturor elevilor și laptopuri tuturor profesorilor de la școlile din comună, în valoare de peste 15 miliarde de lei vechi

0

Săptămâna aceasta, primarul Vasile Dorneanu a distribuit în toate școlile de pe raza comunei Pipirig, Neamț, 819 tablete, 65 de laptopuri și 32 de camere pentru videoconferință printr-un proiect cu fonduri europene.

Fiind profesor, primarul Vasile Dorneanu nu a uitat de unde a plecat și investește foarte mult în școli.

În acest moment, Primăria Pipirig implementează în școlile de pe raza comunei patru proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală de peste 84 de miliarde de lei vechi.

Cel mai recent proiect pe care l-a implementat este „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice online în comuna Pipirig, județul Neamț” prin Programul Operațional Competitivitate. Valoarea totală a proiectului este de 1.545.976,05 lei, din care 98% reprezintă finanțare europeană, iar 2 % cofinanțare din bugetul local.

Astfel, toți elevii de la învățământul primar, gimnazial, profesional și liceal din școlile de pe raza comunei Pipirig au primit tablete care au și abonament gratuit la internet pe o perioadă de doi ani și toți profesorii au primit laptopuri. De asemenea, în sălile de clasă se vor monta camere video pentru desfășurarea activităților didactice on-line.

”Cele mai mari investiții în școli le fac prin proiecte și toate aceste proiecte sunt făcute de Primărie fără nicio contribuție din partea conducerii școlii.

Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig, Neamț

În cazul de față, am considerat că trebuie să primească tablete școlare toți elevii, indiferent de situația lor materială. În 2020, am întocmit și depus acest proiect european prin Programul Operațional Competitivitate. Proiectul a fost aprobat printre primele. În luna mai 2021 am semnat contractul de finanțare, iar în luna decembrie am finalizat achiziția tuturor echipamentelor.

Din păcate însă, înainte de Crăciun a avut loc o tragedie fără margini, prin dispariția fulgerătoare a directorului Cristian Vatamanu, astfel că am amânat atunci distribuirea echipamentelor, iar zilele acestea am fost în fiecare școală și am dus tabletele și laptopurile.”, a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

În contextul crizei pandemice create de SARS-CoV-2, astfel de echipamente IT sunt foarte necesare elevilor și cadrelor didactice. Fără ele, ar fi practic imposibilă buna desfășurare a activităților școlare, mai ales atunci când procesul se desfășoară în mediul online.

Sigur că îmi doresc ca școlile să rămână deschise, activitatea școlară să se desfășoare față în față. Aceste echipamente pe care le-am achiziționat reprezintă mijloace moderne care trebuie integrate obligatoriu în activitatea didactică de la clasă, astfel încât să avem un învățământ de calitate în școlile din comună”, a conchis primarul Vasile Dorneanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate