Proiect finanțat: „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial” la Târgu Neamț

2

Pentru a sărbători anul Centenar la Târgu Neamţ, Primăria orașului a depus la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, două proiecte aniversare. Ambele au fost aprobate spre finanțare.

Unul dintre ele este intitulat „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial”. Activitățile prevăzute  în proiect se vor desfăşura joi, 1 noiembrie a.c., o dată cu activităţile dedicate „Zilei Vânătorilor de Munte”.

„Primăria oraşului Tîrgu Neamţ trebuie să se implice, alături de Parlamentul României şi celelalte instituţii ale statului, în pregătirea şi derularea de activităţi  de aniversare a Centenarului Marii Uniri.

Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial< este un proiect dedicat înaintașilor noștri.

Sper ca locuitorii orașului să participe în număr cât mai mare la activitățile pe care le vom organiza pe 1 noiembrie, de Ziua Vânătorilor de Munte.

Pe această cale, îi invit să sărbătorim împreună vârsta centenară a României Mari”, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.

Manifestările debutează cu simpozionul „Regalitatea română şi Marea Unire – Regele Ferdinand I – omul din spatele Marii Uniri”, găzduit de Casa Culturii „Ion Creangă” începând cu ora 10.00 și continuă cu proiecţia filmului „Triunghiul morţii”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Tot pe 1 noiembrie, la Monumentul Mausoleu al Vânătorilor de Munte va avea loc o manifestare dedicată eroilor neamului, de la ora 12.00. În jurul orei 13.00, pe centrul orașului Târgu Neamț vor defila militari români, iar târgoveții vor putea să admire expoziţia „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial”.

Cheltuielile necesare implementării activităţilor proiectului au o valoare de 15.000 lei, bani obținuți de autoritățile locale de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
 1. Cetatean spune

  În loc sa defileze armata, au să defileze tot fraierii de pompieri.

  1. Andreea Trăsnea spune

   1. Pompierii nu merită să fie numiți fraieri, nici măcar în glumă.
   2. La Târgu Neamț, de Ziua Vânătorilor de Munte, au defilat militari, cel puțin în ultimii ani. Iată link de anul trecut: https://www.ziartarguneamt.ro/ziua-vanatorilor-de-munte-sarbatorita-la-targu-neamt
   si din 2016: https://www.ziartarguneamt.ro/targu-neamt-omagiu-vanatorilor-de-munte-la-centenar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate