Ursul de la Vînători-Neamț va fi relocat la Zărnești

0

Reprezentanții Sanctuarului „Libearty” din Brașov, au confirmat pentru publicația noastră faptul că joi, 18 octombrie, ursul de la Grădina zoologică „Dragoș Vodă”, de la Vînători – Neamț,  va fi relocat la Zărnești.

Demersul vine ca urmare a unei petiții lansate în spațiul public, semnată de mii de persoane. Prin această petiție s-a solicitat autorităților competente eliberarea ursului din Grădina zoologică „Dragoș Vodă”, de la Vînători – Neamț, unde stă de peste două decenii, și facilitarea relocării lui într-un centru care oferă condiții normale de captivitate.

Sanctuarul din Zărnești a acceptat primirea ursului, iar reprezentanții Direcției Silvice Neamț și-au oferit acordul în acest sens.

Ursul va fi preluat de la Rezervaţia de Zimbri ”Dragoş Vodă” din judeţul Neamţ de către reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP) Braşov, va fi sterilizat şi microcipat şi transportat apoi la Sanctuarul Libearty din Zărneşti.

„Cazul ursului de la Dragoş Vodă este de ani de zile în atenţia Asociaţiei Milioane de Prieteni şi s-au făcut nenumărate reclamaţii şi sesizări privind situaţia lui, către autorităţile centrale. De asemenea, zeci de reclamaţii au ajuns la Asociaţia Milioane de Prieteni şi de la vizitatorii Grădinii Zoologice de la Neamţ, reclamaţii care s-au mărit ca şi număr, în fiecare an, şi pe care AMP le-a transmis mai departe, către autorităţile centrale. Grădina Zoologică Dragoş Vodă este în proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ. Din fericire, conducerea Direcţiei Silvice Neamţ a decis predarea ursului sub forma unei donaţii în valoare de 1.000 de lei (valoarea de inventar a animalului) către Asociaţia Milioane de Prieteni, după ce am reuşit să luăm legătura cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Neamţ.”, a declarat Paula Ciotloș, vicepreședintele Asociației Milioane de Prieteni pentru AGERPRES.

Menționăm că există deja un precedent la Neamț, o petiție cu peste 19.000 de semnături lansată pentru ursoaica Anca de la parcul Zoo din Piatra-Neamț, care a fost relocată, în această primăvară, cu acordul primăriei Piatra-Neamț, la Zărnești (click aici pentru detalii). Sora ei, Ina, este tot la Zărnești.

Mai multe detalii aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate