Proiectul primarului Ticușor Vasiliu, aprobat spre finanțare. Elevii din comuna Petricani vor beneficia de un microbuz școlar electric modern

0

Comuna Petricani din județul Neamț se îndreaptă către un viitor mai ecologic și mai modern, datorită inițiativelor primarului social-democrat Ticușor Vasiliu și a echipei sale.

Vineri, 14 iulie, comunitatea a primit o veste excelentă: cererea de finanțare pentru achiziționarea unui microbuz școlar electric de 16+1 locuri a primit punctajul maxim, 100 de puncte, iar proiectul este aprobat spre finanțare.

Astfel, elevii din comuna Petricani vor beneficia de cel mai modern mijloc de transport către școli, contribuind în același timp la protejarea mediului înconjurător.

Avantajele utilizării unui astfel de mijloc de transport sunt multiple: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea unui confort sporit pentru elevi în timpul călătoriilor către școală.

Totodată, primarul social-democrat Ticușor Vasiliu a depus un proiect la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru realizarea unui lot de 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, prin finanțare nerambursabilă. Aceste stații de reîncărcare ar urma să fie amplasate câte una în fiecare sat din comuna Petricani.

Această inițiativă este un pas semnificativ în promovarea utilizării mașinilor electrice și va contribui la reducerea poluării și protejarea mediului înconjurător.

În concluzie, comuna Petricani din județul Neamț se pregătește să facă un pas major în modernizarea infrastructurii educaționale și promovarea mobilității electrice, oferind elevilor cel mai modern mijloc de transport școlar și asigurând infrastructura necesară pentru vehiculele electrice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate