Secțiunea Leghin – Târgu Neamț, primul tronson din Autostada Unirii care va fi construit. Umbrărescu e câștigătorul licitației

0

Miercuri, 19 iulie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureș- Târgu Neamț (Leghin – Târgu Neamț).

Câștigătorul contractului pentru proiectare și execuție este Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L., cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA), finanțare prin PNRR.

Termenul de finalizare este de 30 luni, respectiv 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni execuția. Contractul va putea fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Este vorba de o secțiune de 29,91 km (Leghin – Târgu Neamț) care face parte din Autostrada Unirii – A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni).

„PSD, prin Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, a început să îndeplinească obiectivele de infrastructură asumate. Sunt mândru să văd că Neamțul este una dintre priorități, iar această autostradă deosebit de importantă prinde contur și se apropie de realizare.”, a declarat Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț și președintele PSD Neamț.

Contractul pentru tronsonul Leghin- Târgu Neamț prevede execuția a 29,9 km lungime totală, 13 poduri, 11 pasaje, 2 viaducte, 2 noduri rutiere și anume DN15B (Vânători-Neamț) și DN15C (Târgu Neamț), plus 4 spații de servicii și un Centru Întreținere și Coordonare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate