Proiectul regional ”CREANGĂ… LA EL ACASĂ”, a VII-a ediție de succes

0

Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț continuă an de an să cinstească numele marelui povestitor din Humulești și să-i promoveze așa cum se cuvine opera literară lăsată moștenire neamului românesc.

La sfârșitul săptămânii trecute, unitatea de învățământ a organizat cea de-a VII-a ediție a proiectului regional „CREANGĂ… LA EL ACASĂ”, o manifestare educativă extrașcolară cu specific literar- cultural la care au participat în jur de 1000 de elevi din mai multe instituții școlare.

Sala Casei Culturii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de elevi veniți să asiste la activitățile din cadrul proiectului. După deschiderea oficială a manifestărilor, a fost oficiată o slujbă de pomenire a diaconului Ion Creangă. Au urmat alocuțiunile invitaților speciali: prof. univ. dr. Constantin Parascan, conf. univ. dr. Cristina Emanuela Dascălu, conf. univ. dr. Claudia Costin,  conf.univ. dr. Cosmin Iașeșen și prep. univ. Laura Bilic, primarul Daniel Harpa, prof. Elena Laiu- inspector general adjunct ISJ Neamț și Lidia Richter- director al Biblotecii Orășenești din Târgu Neamț:

Proiectul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: Creație Literară, Concurs de proiecte „Lumea personajelor lui Creangă”, Concurs de Interpretare Dramatică și Concurs de Interpretare Artistică.

Numeroasele momente artistice impecabile și creațiile deosebite cu care s-au prezentat elevii au făcut dificilă misiunea juriului. După mai bine de opt ore de regal cultural- artistic, membrii juriului au trebuit să ia o decizie și să-i premieze pe cei mai buni participanti de la fiecare sectiune a proiectului. Juriul a fost obiectiv și a apreciat efortul depus de toți elevii participanți.

Astfel, organizatorii și participanții au scris împreună povestea celei de-a VII-a ediție a proiectului regional „CREANGĂ… LA EL ACASĂ”, caracterizată de entuziasm, creativitate și muncă:


Manifestarea inițiată de prof. Adina Timofte de la Colegul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț a conturat, încă o dată, ideea că școala este cea care oferă tinerilor lumina cunoașterii, hrana necesară pentru dezvoltarea minții și pentru formarea personalității.

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate