Prună (Pipirig) și Ursache (Băltățești) nu mai au mandate… de primar

0

După mai bine de 10 zile de când s-a dat o sentință definitivă și au fost găsiți vinovați de abuz în serviciu, Viorel Radu Ursache (Bălțătești) și  Marcel Prună (Pipirig) au fost suspendați din funcția de primar.baltatesti pipirig primari

Niculina Dobrilă, Prefectul judeţului Neamț a anunțat astăzi, 21 februarie, că a semnat ordinele privind încetarea de drept a celor două mandate de primar, înainte de expirarea duratei normale de mandat.

Prin Decizia penală nr 172/10.02.2017 a Curţii de Apel Bacău,  primarul comunei Pipirig a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar primarul comunei Bălţăteşti la pedeapsa 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Astfel, conform Legii 393/28.09.2004 privind Statutul aleşilor locali, art.15 al.(2) lit. e)  calitatea de primar încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate.

Potrivit aceleiaşi Legi, art. 16 al.(1) şi (2) prevede că  emiterea ordinului prefectului de încetare  înainte de termen a mandatului de primar  are la bază un  referat semnat de secretarul localităţii, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Astfel, în urma transmiterii tuturor documentelor necesare emiterii ordinului, în condiţii de legalitate, prefectul judeţul a emis ordinele de încetare de drept a celor două mandate de primar, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate