PSD Neamț: Primul autobuz electric a ajuns în județul nostru (VIDEO)

0
  • În contextul național și european al dezvoltării transportului ecologic, aducem în județul Neamț primul autobuz electric pentru transportul în comun.

Luni, 22 mai, a ajuns în Piatra Neamț primul autobuz electric din cele 21 ce vor fi livrate etapizat în perioada următoare, în cadrul proiectului european pe care social-democrații și partenerii din Consiliul Județean Neamț (în calitate de beneficiar) îl derulează împreună cu Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice (lider de parteneriat).

“Chiar dacă domnii consilieri județeni de la PNL, conduși de președintele Lazăr, au votat ÎMPOTRIVA acestor proiecte, fără să înțeleagă că votul nu este adresat alianței care asigură administrarea județului Neamț, ci tuturor cetățenilor, iată că social-democrații și aliații de la nivel județean le implementează cu succes, iar nemțenii vor călători cu mijloace ecologice, electrice, la standarde europene.

Aceste proiecte au fost inițiate în timpul guvernării PSD și al conducerii PSD a Consiliului Județean Neamț, împreună cu ceilalți parteneri. Ţinta noastră comună pe această linie este să asigurăm călătorilor un transport civilizat în municipiul Piatra Neamț (și nu numai), cu costuri reduse și mijloace de transport moderne”, precizează Daniel Vasilică Harpa, președinte PSD Neamț.

Cele 21 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri vin însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului de furnizare este de peste 49 milioane de lei.

„Autobuzele sunt dotate cu porturi USB, cu trape pentru ca persoanele cu dizabilități să poată să urce facil în ele și cu internet prin WiFi. Iată că se poate și în Piatra-Neamț, grație bunei colaborări dintre PSD și parteneri, la nivelul Consiliului Județean Neamț”, declară Adrian Niță, prim- vicepreședinte PSD Neamț și prefectul județului Neamț.

În prezent, în cadrul societății Troleibuzul care se află în subordinea Consiliului Județean Neamț sunt deja instalate 10 stații cu încărcare lentă și una cu încărcare rapidă.

Totodată, Consiliul Județean derulează un alt proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 70 de milioane de lei, tot pentru transportul ecologic în municipiul reședință de județ și în comunele învecinate. Vor fi achiziționate alte 20 de autobuze electrice și va fi modernizat garajul SC Troleibuzul SA, conform standardelor europene.

În plus, și proiectul “Achiziție autobuze ecologice“, depus tot de Consiliul Județean Neamț, a fost selectat și va primi finanțare nerambursabilă (peste 57.800.000 lei) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  Prin acest proiect, vor fi achiziționate alte 18 autobuze electrice.

 „Partidul Social Democrat continuă atragerea de fonduri și derularea de proiecte în județul Neamț. >Modernizăm< este cuvântul de bază și iată că astăzi avem primul autobuz electric în județul Neamț.”, declară Adrian Păduraru, vicepreședinte PSD Neamț și vicepreședinte al CJ Neamț.

Grație faptului că social-democrații și partenerii au mers înainte, nemțenii vor putea circula, așadar, cu un transport public modern, electric și ecologic, în confort, așa cum era firesc.

 “Echipa PSD Neamț va continua să administreze județul Neamț făcând un singur tip de politică: pentru oameni și pentru dezvoltarea tuturor localităților la același nivel”, a conchis Daniel Vasilică Harpa, președinte PSD NEAMȚ.

Cu proiecte viabile și echipa potrivită, județul Neamț își continuă procesul de modernizare și dezvoltare.

Comunicat de presă – Echipa PSD Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate