Pipirig – o comună nemțeană în plin şantier [Galerie FOTO]

0
  • În comuna Pipirig din județul Neamț continuă implementarea proiectelor finanţate prin fonduri europene, guvernamentale şi locale.

În momentul de faţă sunt 15 şantiere deschise, fiind în execuție ample lucrări de dezvoltare a infrastructurii locale.

Se lucrează intens la modernizarea/asfaltarea unor străzi, construirea şi reabilitarea unei şcoli, construirea unor podețe, construirea unor baraje de retenţie și a unor canale dalate, construirea unor ziduri de sprijin din beton şi apărări de maluri,  construirea centrului de zi şi a trei locuinţe protejate etc.

”În calitate de primar, am căutat în permanență să identific toate sursele de finanțare, care să conducă la dezvoltarea continuă a comunei, prin toate programele europene sau guvernamentale disponibile.

Astfel, avem proiecte finanțate sau depuse pentru finanțare prin Programul Operațional Regional (POR), prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin Programul Operațional Competivitate (POC), prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNI), prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin Compania Națională de Investiții (CNI), prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), prin Consiliul Județean Neamț și din bugetul local.

La începutul acestui mandat (2020-2024) mi-am propus să obţin finanţare şi să implementez 20 de proiecte.

În momentul de faţă, avem 30 de proiecte aflate în diverse etape: unele sunt finalizate, unele în execuţie, unele în proceduri de licitaţie pentru achiziţia lucrărilor, la unele avem semnate contractele de finanţate şi sunt în etapa de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice, iar la altele așteptăm finanțare. Este o muncă enormă pe care o depun zi de zi împreună cu colegii mei și pe care mi-am asumat-o”, precizează Vasile Dorneanu, primarul social- democrat al comunei Pipirig, Neamț.

Până acum, doar în acest mandat (2020-2024), edilul și echipa sa au finalizat următoarele proiecte:

  1. ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț”;
  2. ”Rezervor alimentare cu apă Boboiești, comuna Pipirig”
  3. ”Construire spațiu de joacă pentru copii în comuna Pipirig”
  4. „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în comuna Pipirig, județul Neamț”
  5. „Imbunǎtățirea infrastructurii TIC pentru dezvoltarea învățămantului electronic (elearning) la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din comuna Pipirig, judetul Neamt”.
  6. „Modernizarea infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig, județul Neamț”.

În momentul de față sunt în execuție proiectele:

7. “Modernizarea și reabilitarea unor drumuri și poduri de interes local pentru eliminarea efectelor inundațiilor din comuna Pipirig, județul Neamț”.

 8. „Reabilitare şi extindere Şcoala Pluton, sat Pluton, comuna Pipirig, judeţul Neamţ – în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare”

9. „Refacerea infrastructurii afectată de calamitățile naturale în comuna Pipirig, județul Neamț”

10. ”Mobilitate fără bariere-Construire centru de zi și locuințe protejate”

11. „Amenajare şi împrejmuire curte exterioară Liceul Tehnologic „Ion Creangă”, comuna Pipirig”

12.”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”

Sunt în procedură de licitație pentru execuția lucrărilor proiectele:

13. „Modernizare străzi în comuna Pipirig, judetul Neamț”

14. ”Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public pe străzile din comuna Pipirig, județul Neamț”

15. „Achiziţie autoutilitară în comuna Pipirig, judeţul Neamţ”.

16. „Restaurare și strămutare monument istoric Brânzăria lui David Creangă L.M.I. NT –III-m-B-10741, din localitatea Dolheşti, comuna Pipirig în satul Pipirig, strada Bisericii, comuna Pipirig, judeţul Neamţ.

Totodată, potrivit primarului Vasile Dorneanu, există și alte contracte semnate, aflate în etapa de întocmire a documentațiilor tehnico-economice, proiectele prin PNRR:

17. „Reabilitare moderată Dispensar Uman corp C1, comuna Pipirig”

18.„Reabilitare moderată a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Boboieşti, comuna Pipirig, judeţul Neamţ”.

19.„Sistem de supraveghere video în comuna Pipirig”

20. „Reabilitare şi eficientizare termoenergetică a clădirii P+1 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Creangă” din comuna Pipirig, judeţul Neamţ”.

Sunt depuse pentru finanțare proiectele:

21. „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Pipirig, județul Neamț”

22. “Construcția de locuințe pentru tineri destinate ȋnchirierii, în comuna Pipirig, strada Ion Creangă, nr. 4B, regim de înălțime P+3E+M și 24 unități locative”

23. „Construire și dotare Centru integrat în comuna Pipirig, județul Neamț”

24. ’Apărări de mal și reconstruire punte pietonală Poiana Focșei, Comuna Pipirig, județul Neamț”

25. „Facilitarea procesului educaţional prin achiziția de echipamente necesare instituțiilor școlare din comuna Pipirig, județul Neamț”

26. „Înfiinţare Parc fotovoltaic în comuna Pipirig, judeţul Neamţ”.

27. Construire pod din beton armat în comuna Pipirig, județul Neamț”

28. “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apǎ și apǎ uzatǎ din județul Neamț”, proiect derulat prin Compania Județeană APASERV.

Proiecte în lucru:

29. „Înfiintare sistem centralizat de canalizare menajeră în comuna Pipirig, judeţul Neamţ”

30. „Reabilitare și eficientizare energetică a sediului Primăriei din comuna Pipirig, județul Neamț”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate