Pui de zimbru, caut naşi de botez

8

S-a mărit familia de zimbri de la Parcul Natural Vânători – Neamţ. La începutul lunii iulie, o femelă zimbru a fătat un pui mascul, în ţarcul de aclimatizare de la Chitele, iar acesta a depăşit cu bine perioada critică din primele zile de viaţă.

pui de zimbruCu acest prilej, reprezentanţii Administraţiei Parcului Vânători – Neamţ caută naşi de botez pentru zimbrişor şi au lansat a IV-a ediţie a competiţiei „Se caută un nume”.

Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula “Ro”, iar pentru a vă înscrie în competiție trebuie să trimiteți propunerea de nume până în data de 10 august 2016 pe adresa [email protected], informează organizatorii.

Câștigătorul va fi invitat pentru decernarea premiului la “Ziua Zimbrului”.

În ultimii ani, la concursul „Se caută un nume” au participat numeroşi tineri, în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrişorii veniţi pe lume în Ţinutul Neamţului.

În 2012,  elevii din zona Parcului, cu gândul la Ozana cea limpede si frumos curgătoare, au botezat o femelă cu numele  „Rozana”.  În 2014, o fetiță de la clubul ECOMIL 2000 din Vânători Neamț a numit un pui de mascul “Românaşul”. Anul trecut au fost botezaţi doi pui masculi (Rovin – nume care ne duce cu gândul la bătălia de la Rovine şi Robur – nume inspirat din romanul „Robur Cuceritorul”, scris de Jules Verne). Tot în 2015, un pui femelă a primit numele Rolinne, de la Carl von Linne, cel care, în 1758, descria pentru prima dată în literatura științifică zimbrul (Bison Bonasus).

Andreea Trăsnea

8 Comentarii
 1. Elena stefaniea spune

  Todirel ar trebui sa il cheme !!

  1. Andreea Trăsnea spune

   Numele trebuie să înceapă cu RO. Propunerile se trimit organizatorilor, la adresa menționată în articol.

 2. maria spune

  Romulus ar fi potrivit

 3. uncetatean spune

  Roby

 4. ionut spune

  Romulus

 5. Da' ce-ai făcut, bai nene? spune

  ROTHERM ar trebui sa-la cheme … cu finanțare directa de la conducatorul CJ …

 6. cipandeil spune

  Rozmarin

 7. Marius spune

  Eu l-aş numi Romică, că este „neaoş” de-al nostru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate