Au fost botezați cei trei zimbrișori din Parcul Natural Vânători Neamț

0


Au fost botezați cei trei zimbrișori fătați anul acesta în țarcul de aclimatizare de la Parcul Natural Vânători Neamț. Numele alese pentru cei doi mascul sunt Robur și Rovin, iar femela va fi strigată Rolinne.

Administrația Parcului din Vânători a anunțat câștigătorii concursului Se caută un nume. Copii din țară, dar și de peste hotare, și-au dorit să fie nașii de botez ai celor trei pui de zimbru. Au fost peste 100 de propuneri, care mai de care mai interesante și cu o poveste în spate.

După o misiune grea, juriul a selectat cele mai sugestive nume, care au în spate și câte un eveniment istoric.

Nicoleta Petruțiu, Andreea Bordea și Andrei Pavelescu au botezat un zimbrișor Rovin, nume care ne duce cu gândul la bătălia de la Rovine.

Cel de-al doilea pui de zimbru mascul a primit numele Robur, propunere venită de la Constantin Lupu și Iani Spiratos , inspirat din romanul Robur Cuceritorul, scris de Jules Verne.

Puiul femelă a fost botezat Rolinne, de la Carl von Linne, cel care, în 1758, descria pentru prima dată în literatura științifică zimbrul (Bison Bonasus). Nașa de botez este Ida Slowak, o fetiță care locuiește în Suedia și  are mama româncă.

Concursul Se caută un nume se află la cea de-a treia ediție. În 2012,  elevii din zona Parcului, cu gândul la Ozana cea limpede si frumos curgătoare, au reuşit să găsească un nume frumos pentru o femelă: „Rozana”.  Anul trecul, o fetiță de la clubul ECOMIL 2000 din Vânători Neamț a botezat un pui de mascul cu numele “Românaşul”.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate