Punct de lucru pentru Pașapoarte la Târgu Neamț [VIDEO]

4

Prin ordinul Prefectului judeţului Neamț, s-a aprobat înfiinţarea punctului de lucru al SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA ŞI EVIDENŢA PAŞAPOARTELOR SIMPLE în orașul Târgu Neamț.

Protocolul de colaborare în vederea susținerii acestui punct de lucru a fost semnat marți, 19 martie, la sediul Primăriei orașului Târgu Neamț, de către prefectul județului, Daniela Soroceanu, primarul Daniel Harpa și cms. șef Constantin Roman- șeful Serviciului de Pașapoarte Neamț.

La ceremonie au participat și majoritatea primarilor/viceprimarilor de comune arondate noului punct de lucru din Târg, de la Timișești până la Agapia sau Urecheni, de la Răucești până la Petricani, de la Grumăzești până la Poiana Teiului.

„Astăzi este o dovadă de îmbinare armonioasă între politica guvernamentală și politica de guvernare locală (…)”, a spus prefectul județului Neamț, înainte de a da citire ordinului de înființare.

Momentul a coincis cu sărbătorirea a 107 ani de când s-a emis primul pașaport românesc.

Serviciul este unul mult-așteptat și binevenit. Va deservi cetăţenii din acest oraş şi localităţile învecinate pe linia depunerii cererilor pentru obţinerea de paşapoarte şi eliberarea acestui document.

Până la deschiderea noului punct de lucru, cei din zona Târgu Neamț sunt nevoiți să meargă la Piatra Neamț pentru acest serviciu, unde îndură cozi uluitoare.

„La punctul de lucru vor fi înregistrate cereri pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și vor fi eliberate, efectiv, pașapoartele, după două săptămâni. Ca noutate, pașaportul simplu electronic poate fi acum trimis acasă (…)”, a declarat cms.șef Constantin Roman.

Potrivit primarului Daniel Harpa, punctul de lucru de la Târgu Neamț al Serviciului de Pașapoarte va deveni funcțional cel mai probabil în luna mai, după finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a spațiului oferit de Primăria orașului.

” Multumesc doamnei prefect, domnului comisar Roman și domnului președinte al Consiliului Județean Neamț, care ne-a sprijinit în acest demers. Multumesc și domnilor primari din zonă, care au fost alături de mine și de cetățenii pe care îi reprezintă, iar împreună am reușit să obținem sprijinul necesar pentru înființarea unui punct de lucru al Serviciului Pașapoarte la Târgu Neamț!(…)”, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului.

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. Mihai Anghel spune

  Deschiderea unui unui astfel de punct de lucru ar trebui sa fie normalitate, nu înțeleg de ce trebuie sa se facă atâta caz.Dar totusi nu a-ți precizat în ce an va fi deschis!

 2. Traian spune

  Cred ca ar trebui sa se gandeasca cineva si la infiintarea unui Birou de Inmatriculari , radieri si eliberari nr. provizorii si la Tg Neamt

 3. andreea spune

  Este in functiune serviciul?De cand?Unde?

 4. Andreea spune

  Am o intrebare vă rog mult locuiesc la Păstrăveni si doresc sa ma informez daca se face pașapoarte la copii minori la Târgul Neamț.Trebuie programare si cum trebuie să actoinez vă mulțumesc mult pt răspunsuri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate