Recomandări ale polițiștilor pentru o adolescență… în siguranță

0

Polițiștii acordă o atenție deosebită adolescenților, întrucât modificările care apar în comportamentul acestora îi pot face vulnerabili în fața celor care comit fapte antisociale sau îi pot determina pe ei înșiși să adopte comportamente delincvente.

La nivelul IPJ Neamț se afla in derulare Programul local de prevenire a delincventei juvenile si victimizării minorilor, prioritate națională a Politiei Romane in domeniul prevenirii criminalității, in cadrul căruia polițiștii din structurile de prevenire si ordine publica desfășoară săptămânal activități cu caracter informativ – preventiv in scopul adoptării de către copii si tineri a unor comportamente dezirabile din punct de vedere social si a conștientizării acestora asupra riscurilor pe care le presupune implicarea in comiterea de infracțiuni.

Adolescenţa este vârsta experienţelor hotărâtoare, trăite de tineri pentru prima oară în viaţă.

Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:

– fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.

– analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.

– învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul

– trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.

– respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.

– nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

– pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.

– ascultați sfatul părinților sau profesorilor! Fiți convinși ca vă vor întotdeauna binele!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate