Recomandări de destinații însorite din Europa spre care puteți fugi de frig

0

plaja si soare in mijlocul iernii

Suntem la jumătatea lunii noiembrie și frigul începe să se instaleze peste România. Ne mai desparte 1.5 luni până la intrarea în noul an și puțin peste o lună până la cea mai așteptată sărbătoare de peste an – sărbătoarea Crăciunului.

Nu toți sunt iubitori de frig și zăpadă, iar în vacanța de sărbători caută locuri însorite și inedite pentru a putea fugi de temperaturile negative din România. În acest context, mai jos aveți câteva recomandări de destinații însorite din Europa spre care puteți fugi de frig.

Am ales să vorbim de destinații din Europa pentru că sunt mai aproape de România și spre multe dintre ele se poate ajunge cu zboruri frecvente și accesibile la preț, iar spre altele se poate ajunge cu zboruri chartere.

Madeira

Deschidem lista recomandărilor cu Madeira, acest frumos arhipelag portughez din Atlanticul de Nord. Insula este un Eden în aer liber, cu plaje cu nisip negru, canioane înclinate și fețe de stânci epice.

Pe lângă plajă și soare, Madeira vă oferă posibilitatea să explorați aceste locuri minunate. Puteți să faceți ciclism montan și să vă bucurați de priveliști minunate. Puteți să zburați cu parapanta și să simțiți că zburați alături de păsări. De asemenea, din câte știm, este singurul loc unde se practică săniuș urban în sănii de răchită, care sunt conduse la vale cu viteză mare.

În această perioadă a anului, Madeira găzduiește unul dintre cele mai interesante Târguri de Crăciun din Europa. Menționăm că temperatura oscilează în sezonul de iarnă între 15 și 20 de grade.

Malta

Malta este combinația ideală între relaxare, experiență culinară și turism cultural. Pe timpul iernii, temperaturile nu scad sub 16 grade, Malta fiind o insulă din Marea Mediterană. Renunțați la sănii, mănuși și fulare și călătoriți spre o destinație însorită unde veți avea nevoie de ochelari de soare și haine de primăvară.

Vă putem spune că în Malta se află și unele dintre cele mai atractive cazinouri din Europa unde puteți practica jocuri de noroc la cele mai înalte standarde.

Tenerife

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Insulele Canare, care aparține de Spania. Este pe lista noastră de recomandări pentru că în perioada noiembrie – ianuarie, temperatura medie a zilei este de 20 de grade, suficient pentru o vacanță relaxantă și călduroasă. Puteți să faceți plajă și să vă bronzați în mijlocul iernii, în timp ce prietenii și rudele vor tremura de frig prin România.

Este o destinație unde puteți să faceți drumeții, excursii și să explorați natura. Puteți să ieșiți din zonele turistice și să vă căutați propriul loc ideal de unde puteți admira natura sau să ascultați valurile oceanului. Insulele Canare se află în Oceanul Atlantic.

Insulele Azore

Pentru cei ce doresc să fugă de temperaturile scăzute din România, dar sunt în căutarea unor locuri  de explorat și descoperit, recomandăm Insulele Azore. Pe timpul iernii, temperaturile variază între 13 și 18 grade. Nu o recomandăm pentru plajă, ci pentru drumeții și excursii prin fauna sălbatică, izvoare termale și păduri luxuriante.

Pe lista recomandărilor noastre mai sunt destinații însorite, cum ar fi Cipru, Sicilia sau Algarve.

Dacă totuși doriți o vacanță pentru relaxare și leneveală, unde totul să fie all inclusive, vă recomandăm Antalya. Nu este o stațiune prea însorită, dar hotelurile au piscine interioare sau piscine exterioare încălzite. Resorteurile sunt bogate în cluburi, baruri, restaurante și cu siguranțpă nu vă veți plictisi, chiar dacă vremea de afară nu va fi cea mai călduroasă.

Vă dorim călătorie plăcută și însorită!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate