Rectificare bugetară cu suplimentare de bani la Consiliul Județean Neamț

0

În cadrul ședinței de Consiliu Județean Neamț din 25 septembrie consilierii județeni au votat și aprobat rectificarea bugetară.

Bugetul local al județului Neamț pe anul 2018 a fost suplimentat cu 12,5 milioane lei. Din aceste suplimentări de buget s-au acordat bani la Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru cheltuieli de funcționare, către DGASPC Neamț, Direcției de Administrație a Parcului Național Ceahlău și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.

De asemenea, s-au suplimentat prevederile bugetare pentru activitatea proprie a CJ Neamț pentru reparații curente la drumuri și poduri județene, compensația pentru transportul în comun, documentații tehnico-economice și lucrări, sume pentru întreținerea, funcționarea, repararea unităților de cult, achiziționarea unui autoturism, realizarea unui panotaj expoziție foto-documentară itinerantă Viorica Agarici (creare concept și producție), achiziționarea Identității vizuale pentru promovarea colecției muzeale/expoziției foto-documentare dedicată comemorării eroinei Viorica Agarici – identitate și creare.

O parte dintre majorările bugetare au mai fost direcționate către „Programul pentru școli al României”,  drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special, realizarea unor stații de pompieri la Bicaz, Poiana Teiului și Dragomirești, reabilitări de clădiri, refaceri de diguri.

De notat este că Ministerul Culturii a aprobat o serie de proiecte la Neamț, cu prilejul Anului Centenarului în valoare totală de 321.000 lei. Instituțiile care vor beneficia de aceste finanțări sunt Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Mai multe detalii aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate