S-a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare

0

Astăzi, 4 iulie, Guvernul României a adoptat hotărârile privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României și datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024.

Astfel, în datele de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, vor avea loc alegerile prezidențiale primul tur, respectiv al doilea tur, iar pe data de 1 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare.

Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament. Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi și 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect.

a declarat premierul Marcel Ciolacu înainte de ședința Guvernului României

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate