Sâmbătă, 18 iunie la Casa Culturii „Ion Creangă”, conferință medicală cu tema „Puterea gândului în procesul de vindecare” – Invitat Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan

0

Sâmbătă, 18 iunie, Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este invitat la Casa Culturii „Ion Creangă” în cadrul unei conferințe medicale care va începe la ora 17.00, având ca temă „Puterea gândului în procesul de vindecare”.

Dumitru Constantin Dulcan este un renumit profesor, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, cunoscut mai ales pentru lucrarea intitulată „Inteligența Materiei” – carte distinsă în 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.

Suntem aici, în acest colţ de Univers, expresia ultimă a evoluţiei. Mâna unui arhitect inteligent şi nevăzut ne-a desprins din lut şi ne-a construit după un plan din care transpare unicitatea sursei, treaptă cu treaptă, până la nivelul creierului capabil să se gândească pe sine.
Tot ceea ce s-a întâmplat pentru noi s-a întâmplat. Suntem rezultatul tuturor evenimentelor fericite şi triste care ne-au precedat şi cauza celor ce ne vor urma.
Noi suntem cei ce lăsăm în urmă splendorile spiritului şi ruinele nimicniciei, pentru că omul este singura fiinţă de pe Terra căreia i s-a dat să se implice în demersul naturii prin extensia inteligenţei lui. Aceasta este responsabilitatea sa de a fi. Omul nu poate trăi pur şi simplu, nu poate avea doar o existenţă pasivă. Cu sau fără voia sa, el se implică în fizica Universului. Prin gânduri, prin acţiune, prin faptele sale bune, prin faptele sale rele. Când adevărul acesta ne va pătrunde, abia atunci, în clipa astrală a devenirii noastre, se va aprinde în noi lumina inteligenţei ce s-a regăsit pe sine după o lungă rătăcire pe cărări de Univers
– fragment din cartea mai sus menționată, Inteligența materiei.

Preocupat în permanență (printre altele) de mecanismele prin intermediul cărora funcționează universul a pus un mare accent pe noțiunea de „fericire” – cum o putem atinge și mai ales cum putem evita lucrurile care ne poziționează indirect într-un soi de contradicție cu noi înșine.

Avem cu toţii loc pe planeta noastră albastră dacă, în loc să o exploatăm, s-o agresăm, o vom trata civilizat, aşa cum noi înşine dorim să fim trataţi de către cei lângă care trăim.
Avem nevoie de un model social care să nu fie în contradicţie, aşa cum a fost în întreaga istorie a omenirii şi continuă să fie, cu biologia noastră, cu psihologia noastră, cu pământul care ne este leagăn şi cu universul care ne-a creat, dacă vrem să mai avem un viitor.
Am speranţa că, aşa cum omenirea a creat căile de autodistrugere, va găsi şi înţelepciunea de a se salva
, fragment din Creierul și Mintea Universului.

Mărturisesc faptul că am citit toate cărțile domniei sale și le recomand cu cea mai mare căldură tuturor celor care se simt prizonierii unei vieți ce nu pare să le aparțină, blocați în aceleași conjuncturi nefericite care tind să se repete sau pur și simplu celor care își doresc să înțeleagă mai bine faptul că de cele mai multe ori fericirea poate fi o alegere conștientă.

Menționăm că accesul în sală se face pe bază de invitație iar toate informațiile se pot obține la numărul de telefon 0749.455.577.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate