Șantierele intră în… conservare: Guvernul a sistat finanțările pentru lucrările pe OUG 28/2013

0

Investițiile aflate în derulare din fonduri guvernamentale au intrat în blocaj financiar. Guvernul Cioloș a sistat la nivel national toate lucrările pe OUG nr. 28/2013, până la sfârșitul anului 2016. Așadar, primăriile sunt nevoite să oprească toate proiectele aflate în derulare și nefinalizate, iar șantierele de pe străzi intră în… conservare.

coperta-og28„Am primit o adresă de la minister, în care ni s-a adus la cunoștință faptul că a fost suspendată finanțarea la tot ce înseamnă  proiecte în derulare pe OG 28, întrucât suma alocată pentru anul 2016 a fost cheltuită.

Noi am luat măsuri urgente să informăm constructorii, pentru a suspenda și ei lucrările, până când vom primi următoarea comunicare de la minister și se va relua finanțarea, cel mai probabil la următoarea rectificare bugetară”, a spus primarul Daniel Harpa.

Pe raza orașului Târgu Neamț, au rămas nefinalizate lucrările de asfaltare pe două străzi incluse în proiectul de reabilitare a 22 de străzi. Tot din cauza hotărârii Guvernului de a stopa toate lucrările finanțate prin OUG 28, abia la anul (sau când se răzgândesc aleșii și găsesc bani) vor fi reluate lucrările de extindere/modernizare a sistemului de alimentare cu apă potabilă în zona Băile Oglinzi și lucrările la rețeaua de canalizare menajeră din aceeași zonă.

„Au rămas nefinalizate și lucrări mai mici: marcaje, șanțuri, rigole, trotuare. Am purtat discuții cu constructorii, în unele cazuri s-au angajat să le termine în cel mai scurt timp, altfel se deteriorează asfaltul în perioada de iarnă.

Însă pe străzile unde nu s-a aplicat niciun strat de asfalt, lucrările vor începe când vor fi deblocate fondurile de la Guvern”, a conchis primarul.

Curios este faptul că hotărârea Guvernului tehnocrat vine în prag de alegeri parlamentare.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate