Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 septembrie 2019
  • :
  • :

Școala Gimnazială Domnească din Târgu Neamț, 166 de ani de existență [FOTO]

Recent, Școala Gimnazială Domnească din Târgu Neamț și-a aniversat cei 166 de ani de existență.

“La data de 1 iunie, în 1853, în actualul muzeul al orașului (clădirea de peste drum) și-a început activitatea Școala Domnească, cum se intitula în acele vremuri. Un cronicar de atunci spunea că S-a aprins lumina în Târgul de sub Cetate, că își deschide cursurile prima școală publică din oraș.

Ulterior, în actuala sală  de sport în care ne aflăm a fost Școala publică de Băieți nr 1, iar în anul 1974 a început construcția corpului noi de clădire, cel etajat, numărul de elevi fiind în creștere.

În această școală domnească s-a desfășurat o activitate prestigioasă, asta și prin prisma personalităților, precum ieromonahul Isaia Teodorescu- Popa Duhu, patriarhul României- Nicodim Munteanu, filosoful Vasile Conta, marele povestitor Ion Creangă, Busuioc Mihai- Domnu’ Trandafir (…)

În momentul de față, colectivul de cadre didactice încearcă, și cred eu că reușește, să contribuie la dezvoltarea acestei unități de învățământ, atât din punct de vedere educational, cât și administrativ. Mulțumesc pe această cale și autorităților locale, care în 2016 au finalizat un nou corp de clădire, cel care a contribuit la un învățământ în program de dimineață pentru toți elevii (…)”, a precizat prof. Eugen Pintrijel- directorul Școlii Gimnaziale Domnești din Târgu Neamț.

La ceas de sărbătoare, elevilor și cadrelor didactice li s-au alăturat reprezentanți ai celorlalte instituții școlare din oras. Rând pe rând, aceștia au luat cuvântul și au transmis calde urări de bine.

O surpriză plăcută a fot și discursul susținut de un fost elev de excepție al școlii, Andrei Mosor.

Activitatea a continuat cu premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiade. Diplome de apreciare au primit și cadrele didactice. Conducerea școlii a oferit și plachete aniversare invitaților speciali, drept mulțumire pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului instituției de învățământ.

Manifestarea dedicată aniversării a 166 de ani de la înființare a Școlii Domnești din Târgu Neamț s-a încheiat într-o atmosferă de veselie, cu momente artistice pregătite de elevii talentați.

În prezent, Școala Gimnazială Domnească are un număr de 584 de elevi, plus 320 de prichindei la Grădinița nr. 2- unitate subordonată școlii.

La mulți ani!

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *