Se schimbă scenariile în noul an școlar. Declarația Ministrului Sorin Cîmpeanu

0

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile vor rămâne deschise în noul an până la pragul de 6 la mie iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate însă vor exista beneficii pentru cei care au ales să se vaccineze. Astfel, scenariul verde de funcţionare al unităţilor de învăţământ se modifică în anul şcolar 2021-2022.

Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile vor fi deschise. După 6 la mie, condiţiile restrictive nu vor dezavantaja persoanele vaccinate. După 6 la mie, preşcolarii vor merge fizic, clasele 1-6 trec în online, iar clasele 7-12 vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi să li se permită să vină fizic.

Ministrul mai precizează că îşi doreşte ca şcoala să funcţioneze în sistem fizic pentru că „predarea online a generat pierderi educaţionale extrem de mari, care nu mai pot fi recuperate”. „Nu mai avem nevoie de încă o generaţie care să suporte aceste pierderi. Nu sunt adeptul scenariilor hibrid şi predării online. Apreciez foarte mult eforturile colegilor în privinţa digitalizării, dar voi susţine predarea fizică”, a mai spus ministrul.

Pentru prezența fizică pledează și Florin Cîțu:

Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”.

De asemenea, premierul insistă pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ „Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, conchide Florin Cîțu.

Sursa: observatornews

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate