„Nu vă mai bateți joc de copii”: „Elevii, care au până în 12 ani, nu au opțiunea vaccinării” – Ciprian Șerban

0

Un mesaj lansat de către Deputatul Ciprian Șerban, cere Guvernului să nu condiționeze accesul copiilor în școli pe baza vaccinării și să urmeze exemplul altor state, care se bazează pe testarea periodică a copiilor din unitățile de învățământ.

„Elevii, care au până în 12 ani, nu au opțiunea vaccinării.

Guvernanți, nu condiționați accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare!

Nu vă mai bateți joc de copii! De când a început pandemia copiii au fost lipsiți de posibilitatea de a participa fizic la ore și de a avea dreptul și posibilitatea de a primi toată educația potrivită. Destul!

Guvernanți, nu vă mai bateți joc de viitorul acestui popor și al acestei țări! PSD cere Guvernului să renunțe la nedreptatea prin care elevii nevaccinați să fie obligați să urmeze cursurile online în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.

O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de ministrul Educației, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație. Din nou, guvernul de dreapta este prins nepregătit de începerea anului școlar.

Din martie 2020, de la declanșarea pandemiei, guvernele de dreapta nu au fost în stare să adopte cele mai potrivite soluții pentru a asigura tuturor copiilor șanse egale și reale la procesul educațional.

Este extrem de grav că la mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție.

PSD solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.”, a transmis deputatul pe pagina sa.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate