Sistem de supraveghere video la CSEI Târgu Neamț, proiect pe masa CJ-ului

0

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CȘEI) Târgu Neamț ar putea beneficia de un sistem de supraveghere video.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea temelor de proiectare aferente unor obiective de investiții de interes județean, printre care și tema de proiectare pentru instalarea unui sistem de supraveghere video la CSEI Târgu Neamț. În bugetul Judetului Neamț pentru anul 2018, au fost prevăzute sumele necesare pentru intocmirea documentatiilor tehnico – economice.

Investiția „are scopul de a ajuta autoritățile și personalul unității de învățământ să intervină eficient, să ofere probe concludente, să ajute persoanele aflate în dificultate și în diverse situații precum cele de criminalitate sau situații de urgență, cum ar fi incendiile, accidentele, stări de sănătate, inundații, etc”, se arată în expunerea de motive.

Sistemul va cuprinde, printre altele, patru centrale antiefracție, patru sirene de exterior 60 de senzori de detecție mișcare, butoane de panică, 49 de camere video de supraveghere.

Valoarea estimată a cheltuielilor cu realizarea obiectivului de investiții este de 80.000 lei cu TVA, din care 5.000 lei pentru întocmirea documentațiilor.

Proiectul privind aprobarea temei de proiectare va fi supus aprobării plenului CJ Neamț în ședința de joi, 29 noiembrie.

În prezent, CSEI Târgu Neamț este subordonat Inspectoratului Școlar al județului Neamț în ceea ce privește procesul  de învățământ și Consiliului Județean Neamț din punct de vedere economico-financiar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate