Slujba Prohodului – Adormirea Maicii Domnului – Tirgu Neamt

0

Slujbele si ceremoniile liturgice din Sfanta si Marea Vineri reproduc patimile, moartea si ingroparea Mantuitorului, intr-un chip impresionant si cu o puternica inraurire asupra sufletelor credinciosilor. In aceasta Vineri au loc doua din slujbele cele mai impresionante care dau zilei respective greutatea ei. Este vorba de slujbele vecerniei Sambetei celei Mari.

La Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din orasul Tirgu Neamt a fost o slujba cu totul si cu totul deosebita deoarece aici au fost prezente autoritatile locale in frunte cu edilul orasului, domnul Primar Vasilica Harpa dimpreuna cu o parte din consilierii dumnealui dar nu in ultimul rand Preasfintitul Calinic Botosaneanul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Slujba a fost o adevarata si impresionanta binecuvantare pentru toti credinciosii aflati aici,  atat prin cantarea Prohodului, cat si prin inconjurarea bisericii, in dangat de clopot si toaca, in linistea serii si in parfumul primelor flori de primavara. Niciodata parca sufletul crestinului nu se simte mai apropiat si mai solidar cu patimile Mantuitorului. De aceea ramane slujba cea mai frecventata si mai gustata de catre credinciosii ortodocsi .


Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate