Spital Regional de Urgență în Moldova, pași concreți pentru construirea lui

2
Se fac pași concreți pentru realizarea unui spital regional de urgență care să deservescă Moldova.

Ministerul Sănătății va prelua un teren de 120.000 mp în municipiul Iași, în zona Moara de Vânt, în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în ședința de joi, 21 septembrie.

Terenul, aflat în domeniul public al municipiului Iași, a trecut în domeniul public al statului român, în noiembrie 2016, printr-o hotărâre a Consiliului Local Iași.

E o veste îmbucurătoare pentru toate județele din Nord-Est-ul țării, inclusiv Neamț, pentru numeroșii moldoveni care s-au simțit decenii întregi oarecum discriminați din cauza avântului cu care s-au dezvoltat celelalte regiuni ale țării.

Le-am promis nemțenilor un sistem de sănătate demn de încrederea și așteptările lor iar alături de colegii din Guvernul PSD vom reuși să le oferim acest lucru aici la ei acasă, în Moldova.

(…) Faptul că zona noastră este prima care va beneficia de un spital regional arată încă o dată, că după ani de zile în care autoritățile centrale au ignorat nevoile Moldovei acum beneficiem în sfârșit de atenția pe care o merităm din partea Guvernului României, transmite Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Potrivit schiţei calendarului proiectului Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi, până la sfârşitul acestui an se va finaliza soluţia tehnică. Este e dorit parcurgerea cu maxima rapiditate și seriozitate a tuturor etapelor acestui proiect fundamental pentru sistemul medical din Moldova. Se estimează că lucrările vor demara la sfârșitul lui 2018, astfel încât să fie finalizate în cursul anului 2022.

Prin construirea Spitalului Regional de la Iași, alături de Spitalul Județean de Urgentă Piatra-Neamț, care va beneficia de investitii majore, ne vom îndeplini promisiunea făcuta nemțenilor, aceea de a le pune la dispoziție un sistem de sănătate performant, la care ei să apeleze cu toată încrederea.

Sunt recunoscător Guvernului României pentru faptul că a decis ca primul dintre cele trei spitale regionale să fie construit la noi, în Moldova!, a conchis Ionel Arsene.

Menționăm că în România urmează să se construiască alte două spitale regionale de urgenţă care vor fi situate la Cluj și Craiova.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, realizarea celor trei mari unități spitalicești este un obiectiv prioritar pentru Ministerul Sănătății. Există deja o finanțare, în valoare de 300 milioane euro, bani alocați prin Programul Regional Operațional (POR). De asemenea, în decembrie 2016, Ministerul Sănătății a încheiat un Acord de asistență tehnică cu Banca Europeană de Investiții, în vederea întocmirii documentelor necesare aplicaţiei pentru finanţarea din fonduri structurale nerambursabile pentru construcţia celor trei spitale regionale de urgenţă.

Andreea T.

2 Comentarii
  1. Coco spune

    Cand p face plopul mere…

  2. MIha spune

    O sa…O sa….O sa..VOM FACE,,,VOM REZOLVA…..VOM IMPLEMENTA….Toate incep de ANI de zile cu O SA SI CU VOM!!!!!Cele de acum 3-2-1 an…le-a vazut cineva??? PARCA FACEAU PARC LA CETATE,STATUIE LUI STEFAN CEL MARE LA INTERSECTIA INTIM,PISTA DE BICICLETE DE LA MONUMENT LA CETATE PRIN PADURE,BLOCURI PENTRU DOCTORI SI TINERET,STATIE DE SALVARE NOUA……ETC..ETC…MINCIUNI ,PROSTIII ,AIURELI INCHIPUITE SPUSE CREDULILOR(ca sa nu z ic ..altfel)Unde este parcul CREANGA LAND ????????????????????????????????????ASTA ERA ANUNTAT IN VARA !CRED CA LA PLECAREA LUI ARNAUTU DIN PRIMARIE AU RAMAS MICROBI DE MINCIUNITA PE SCAUNUL DE PRIMAR,IAR DL.PRIMAR face la fel ,cu exceptia faptului ca NU ARE TALENT SI TUPEUL SA PUPE BABE PRIN ORAS! IN REST..DIFERENTA INTRE EI ESTE DOAR DE VARSTA,INALTIME SI ISTETIME.TOATE ACESTEA SPRE NECAZUL MEU ,IL FAVORIZEAZA PE ARNAUTU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate