Spitalul din Târgu Neamţ, apel către cei care vor să ajute la salvarea unei vieţi:

0

Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamţ face apel către toţi cei care vor să ajute la salvarea unei vieți, să doneze o picătură de sânge.

„Cei care doresc să facă acest gest umanitar sunt rugaţi să se prezinte la Punctul de Transfuzie al Spitalului, pentru a fi luaţi în evidenţă. Acțiunea de donare va avea loc marți, 19 februarie 2019.

Spitalul din Târgu Neamţ (foto arhivă)

Donatorii beneficiază de tichete de masă de 70 RON şi o zi liberă (în ziua donării) pentru salariaţi”, precizează reprezentantii unităţii spitaliceşti.

Printre condițiile impuse pentru a deveni donator de sânge se numără: vârsta între 18- 50 ani,  greutatea cuprinsă în intervalul 50- 100 kg (femei) și 60- 110 kg (barbați), tensiune arterială sistolică între 10 și 18mmH, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni.

Nu pot dona sânge femeile însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală și nici persoanele cu anumite afecțiuni (cardiovasculare, ale sistemului nervos central/respirator, ale tractului gastrointestinal, hematologice, renale, metabolice şi endocrine, imunologice, boli infecţioase ș.a.)

Înainte de recoltare poţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe, însă fără proteine și grăsimi (lapte, unt, carne etc). Fumătorii trebuie să renunțe la viciu cel puțin o oră înainte și după donare.

Cei care vor să doneze sânge trebuie să se prezinte cu un act de identitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate