Străjerii Naturii, finanțați de C.J. Neamț

4

Străjerii Naturii, proiect gândit de Asociația Centrul Comunitar de Resurse Răucești- Neamț a fost selectat pentru finanțare de Consiliul Județean (CJ) Neamț.

Pornind de la motto-ul „Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine” (Albert Einstein), tinerii din comunele Răucești, Brusturi, Drăgănești și elevii Colegiului Național Ștefan cel Mare Târgu Neamț vor desfășura activități de educație ecologică.

„Prin activitățile de educație ecologică desfășurate în cadrul proiectului vom cultiva interesul și dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului. Totodată urmărește responsabilizarea elevilor față de importanța protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor și a atitudinilor de a prețui și respecta mediul prin comportamente civilizate, dar și sensibilizarea cetățenilor privind importanța mediului înconjurător”, ne-a precizat Ana Savescu, coordonatoarea proiectului Străjerii Naturii.

Iată principalele activități din cadrul proiectului aprobat spre finanțare:

  1. 11348802_1075048555856379_1888909779_oVoluntari pentru verde– recrutarea și înscrierea tinerilor dornici să beneficieze de o instruire nonformală în cadrul proiectului
  2. Patrula Eco– activitate practică de identificare a surselor și locurilor de poluare, atenționarea publicului, realizarea unor portofolii și a unui film documentar pe cursul apelor
  3. Apa are grijă de tine. Tu ai grijă de ea? – seminarii de instruire privind importanța apei pentru viață
  4. Apa- Scop, Putere, Joc– activități în aer liber, de instruire privind rolul vital al apei, la scopul, puterea și jocul pe care această le oferă (drumeții prin împrejurimi, mergând pas la pas sau pe bicicletă și consumând apă plată; vizită la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț pentru a experimenta forța apei și pentru a primi informații despre importanța existenței surselor de apă, regulile de prevenire a situațiilor de risc și comportamentul în situații de risc; excursie la Ștrandul Tineretului Piatra Neamț pentru a conștientiza importanța apei în igiena și menținerea sănătății, relaxare; ateliere de lucru pentru realizarea Expoziției Fotografice Un strop de atenție pentru un strop de apă
  5. De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor– excursie ecologică educativă pentru cunoasșterea mediului: Târgu Neamț- Parcul Natural Vânători Neamț- Poiana Teiului- Borca- Broșteni- Dorna Arini- Rezervația naturală Cheile Zugreniului (urcare pe Rarău)- Vatra Dornei- Câmpulung Moldovenesc- Gura Humorului- Fălticeni- Târgu Neamț

„Această drumeție în natură are rolul de a dezvolta organizația, precum și spiritul eco- civic. Tinerii vor învăța să colaboreze eficient și plăcut, astfel încât să crească gradul de participare individuală și să poată rezolva în colectiv probleme complicate. Excursia va contribui la creșterea încrederii în sine a participanților, creșterea tonusului și condiției fizice și mintale, a solidarității și responsabilității”, explică Ana Savescu.

  1. Reciclare selectivă– activități creativ- competiționale: concursul de obiecte realizate din materiale reciclabile, Parada de modă ECO Green Fashion
  2. Ocrotiți zâmbetul planetei- campanii de educare și conștientizare a publicului cu privire la protecția mediului de Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale (distribuirea de pliante informative, oferirea de flori cetățenilor aflați în parcuri, pe străzi, în Târgu Neamț, desene pe asfalt cu tema Ocrotirea planetei).

Valoarea totală a proiectului gândit de Centrul Comunitar de Resurse Răucești este de 25.000 lei. CJ Neamț îl va finanța cu maxim 20.000 lei, restul banilor fiind asigurați de primăriile comunelor Timișești, Brusturi și Drăgănești și ONG-ul din Răucești. Proiectul Străjerii Naturii va fi implementat în perioada iunie- octombrie.

Andreea Trăsnea

raucesti

4 Comentarii
  1. cr spune

    Cu exceptia a 50 de lei pretul excursiei de o zi pentru fiecare participant……restul banilor sunt de fapt activitati pe hartie puse in dosare.UNDE SE DUC BANII…ASTA E INTREBAREA???

  2. Eco spune

    Excursia nu este de o singura zi, ci de 3 zile, cu 70 de participanti, cazare si 3 mese pe zi. Iar in afara de asta, sunt 200 tricouri, sepcute, rucsaci, materiale publicitare si multe altele… Si o drumetie la Strand Piatra Neamt. Si credem ca banii se vor cheltui cum trebuie, eficient, cu maxim de economie. Iar activitatile (cred ca si asta este important) sunt destul de educative si atractive pentru tineri.

    1. cr spune

      daca excursia este de 3 zile DE CE NU DATI IN PRESA DEVIZUL CHELTUIELILOR DIN PROIECTUL SELECTAT SI APROBAT?????? ASA O SA POT S A FAC UN CALCUL SA VAD CATE ACTIVITATI SI LA CE PRETURI LE-ATI PUS IN PROIECT .Oricum nu ma face nimeni sa cred, ca acest proiect nu este decat O INVENTIE facuta de dragul unor interese care nu au nimic in comun cu titlul proiectului.ADICA UN FURTISAG PENTRU POLITIC……. PENTRU PRIMARUL TRASEIST APOSTOAIE si compania….

  3. George spune

    As dori si eu sa stiu numele firmei de transport… locul de cazare, unde platesti tu 50 de lei pentru o excursie de 3 zile, nu de alta dar e foarte convenabil.

    asa e usor de spus … dar va rog veniti si cu argumente ca sa va sustineti afirmatia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate