SUFLET PENTRU SUFLET, proiect de voluntariat cu tradiție la C.N. „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț

0

Proiectul de voluntariat SUFLET PENTRU SUFLET, desfășurat în pragul sărbătorilor de iarnă la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, se află la a XII-a ediție.

Proiectul are ca scop ajutorarea persoanelor nevoiașe  pentru a le bucura de sărbătoarea Nașterii Domnului, pentru a fi alături de beneficiarii din centrele din oraș, pe de o parte, iar pe de altă parte de a sensibiliza elevii pretigiosului colegiu să fie alături de semenii lor și de a-i determina să conștientizeze importanța familiei.

La nivelul școlii, s-au donat rechizite, jucării, cărți, haine. De asemenea, s-au donat și bani, suma totală fiind de 1826,65 lei. S-au cumpărat fructe și dulciuri pentru 110 persoane din centrele filantropice din oraș (Fundația de Dezvoltare Locală SPERANȚA,  Centrul de Îngrijire și Asistență Târgu Neamț,  Fundația Filantropică OMENIA și  Centrul de plasament  CASA OZANA), precum și pachete consistente cu alimente, dulciuri și fructe pentru 12  elevi din șapte familii luate în evidența Asistenței Sociale din cadrul Primăriei orașului.

Voluntarii, în număr de 43 de elevi, au pregătit pachetele, iar membrii corului STEPHANOS- colinde cu care au adus zâmbete, uimire și mulțumire persoanelor pe care le-au colindat, reinviind prin programul lor colindul tradițional al orașului Târgu Neamț, NOI UMBLĂM SI COLINDĂM.

Proiectul de voluntariat s-a încheiat cu spectacolul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, desfășurat joi, 20 decembrie la Casa Culturii Ion Creangă, sub genericul Suflet pentru suflet.

Felicitări pentru exemplul dat comunității!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate