Superstiții de Anul Nou: Nu plânge, poartă ceva roșu și nu uita să ai bani în buzunar!

0

Anul 2017 mai are câteva ore până devine trecut și cu toții ne dorim ca Noul An să fie unul mult mai bun și mai prosper. În tradiția românească, de Revelion se leagă numeroase superstiții,  încă respectate de cei care în ele și vor să le meargă bine în anul ce bate la ușă.

Pentru o situație financiară mai bună în următoarele 12 luni, este indicat să avem bani în buzunar când ceasul indică ora 0.00 și trecem într-un an nou. De asemenea, aurul și argintul prezic bogăție, așa că doamnele nu uită să poaRte o astfel de bijuterie asupra lor.

La miezul nopții, ușa trebuie lăsată deschisă, astfel încât vechiul an să iasă și cel nou să intre.

 

Se mai spune că de Revelion e musai să porți ceva roșu. Neapărat, fiindcă te apără de spiritele rele și privirile malefice, exact așa cum se spune că îi protejează pe bebeluși de deochi. La cumpăna dintre ani, dacă îți pui o dorință, ai șanse mari să se îndeplinească.

Când ceasul ajunge la 12 fix, îmbrățișează-i pe cei dragi. Se spune că dacă faci asta vei avea parte de afecțiune și înțelegere pe tot parcursul anului. De asemenea, trebuie să ai un pahar cu șampanie în mână. Chiar dacă nu bei. Ciocnește cu cei dragi, puneți-o o dorință și ia măcar o gură de șampanie.

Orice-ar fi, nu plânge în seara de Revelion, fiindcă tot anul vei fi supărat și vei avea ghinion.

În prima zi din Anul Nou nu se mătură, nu se spală și nici gunoiul măcar nu se aruncă, pentru a nu atrage sărăcia.

O binecunoscută superstiție spune că prima persoană care trece pragul casei în prima zi din noul an ne va influența tot anul. Tradiția menționează că oamenii cu părul blond sau roșcat aduc ghinion (mai ales dacă sunt femei), în timp ce persoanele cu părul negru sau șaten aduc noroc (șansele cresc dacă este bărbat cel care intră primul în casă pe 1 ianuarie).

Redacția ZiarTarguNeamt.RO vă urează un an nou prosper, cu sau fără superstiții! 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate