Târgu Neamț: Alți 1500 de puieți forestieri, plantați pe Dealul Căpreasca

0

Recent, pe Dealul Căpreasca  din orașul Târgu Neamț a avut loc o acțiune de împădurire, completare pentru refacerea fondului forestier, care nu s-a regenerat cum trebuie.

Alături de angajații Ocolului Silvic Neamț, reprezentanții primăriei nu s-au sfiit să pună mâna pe hârleț și să ajute la refacerea pădurii. La acțiune au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleș, secretarul orașului, consilierul local Gică Onu, polițiști locali- inclusiv Florin Tofan, dar și alți funcționari publici.

„Pe suprafața de teren de circa 1 hectar, aflată în proprietatea Primăriei Târgu Neamț și administrată de Ocolul Silvic, am realizat completarea regenerării, după formula de împădurire 6 gorun + 4 paltin, specii caracteristice zonei în care ne aflăm. Refacerea plantației a început în 2016, iar anual venim cu completări până la reușită definitivă. În cadrul acțiunii din prezent, vor fi plantați în jur de 1500 de puieți forestieri”, ne-a spcificat ing. Gheorghe Bălăjel, responsabil District 3.

Important e ca și comunitatea să se implice în regenerarea și protejarea pădurii- o resursă de maximă importanță pentru menținerea echilibrului ecologic al mediului înconjurător.

„În parteneriat cu Direcția Silvică și școlile din Târgu Neamț, am plantat puieți pe Dealul Căpreasca, aflat în proprietatea Primăriei orașului și administrat de Ocolul Silvic.

Mulțumesc pentru implicare și participare viceprimarului, administratorului public, consilierilor locali, consilierului personal al primarului și colegilor din primărie”, a spus primarul Daniel Harpa. Potrivit acestuia, în aceeași zonă și elevii din Târgu Neamț au mers să planteze puieți anul acesta.

Se spune că pădurea este cea mai frumoasă podoabă a pământului. Însă, în zilele noastre, mai mult se taie decât se plantează. Tocmai din acest punct de vedere, orice acțiune de împădurire merită salutată, iar persoanele care își fac timp să planteze măcar un puiet merită apreciate. Dacă fiecare dintre noi s-ar implica și ar planta măcar un copăcel, peste zeci de ani pustiul ar deveni din nou pădure.

Andreea Trăsnea

*Vezi și:

Puieții forestieri de pe Dealul Căpreasca, plantați de aleșii locali (2016)- CICK AICI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate