Târgu Neamț: Automatele comerciale, interzise în stradă prin hotărâre de CL

4

În curând, nu va mai exista niciun automat de cafea pe stradă, pe raza orașului Târgu Neamț. Aleșii locali au decis miercuri, 21 noiembrie, că locul tuturor automatelor comerciale este în interiorul clădirilor, nu în afara lor.

Principala cauză?! S-a observat că automatele comerciale, fiind amplasate în afara clădirilor, se transformă în focare de creare a dezordinii, de tulburare a liniştii publice prin atragerea îndeosebi a cetăţenilor de etnie rromă, şi nu numai.

Propunerea de interzicere a amplasării şi/sau exploatării oricăror automate comerciale în locurile aflate în afara clădirilor i-a aparținut primarului Daniel Harpa.

Astfel, consilierii locali au decis completarea H.C.L nr.147/27.04.2017 privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare activităţilor economice în sediile şi punctele de lucru din oraşul Tîrgu Neamţ cu un articol privitor la interzicerea amplasării şi/sau exploatării a oricăror automate comerciale în locurile aflate în afara clădirilor.

O decizie înțeleaptă, am spune, având în vedere că oraşul Târgu Neamţ este declarat staţiune turistică de interes national, fiind și parte a Ținutului Zimbrului- destinaţie ecoturistică. Trebuie, într-adevăr, acordată atenție elementelor de urbanism comercial (cum sunt şi automatele comerciale). Să se integreze armonios în peisajul local. Să nu fie/să nu devină un loc de adunare a scandalagiilor, așa cum nu de puține ori se întâmpla, îndeosebi în zona pieței.

Amplasate doar în interiorul unor spaţii/încăperi din clădiri, automatele vor continua să satisfacă cerințele de consum ale cetățenilor.

Că automatele comerciale dispar de pe stradă, se vor asigura cei de la Compartimentul Prevenire, Control comercial şi Autorizare, împreună cu Compartimentul Urbanism, Poliţia oraşului Târgu Neamţ, Poliţia locală si Direcţia Venituri- Impozite si Taxe.

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. George spune

  Și Vatra Dornei e tot stațiune și acolo nu are nimeni treabă cu automatele de cafea,că despe asta e vorba. Eu zic să se renunțe la o asemenea „idee” căci se vor pierde voturi.

 2. ioan spune

  Ar trebui interzsa alimentarea cu apa din bidoane de plastic a acestor aparate.Nu stiu cum se pot aviza sanitar asa surse de imbolnavire.

  1. George spune

   În afară de cafeaua de dimineață pe care o servesc zilnic acasă, obișnuiesc să mai iau una sau chiar două de la aparatele de cafea stradale, și asta de ani buni. Constat că în loc să mă îmbolnăvesc iau ușor în greutate. :)))

 3. Ian spune

  Pe langa mizeria care se face in jurul acestor aparate oamenilor li se ofera si niste bauturi de o calitate indoielnica .Consider asadar ca este o initiativa buna din partea Primariei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate