Ținutul Zimbrului, promovat ca destinație ecoturistică la VIENA

0

În perioada 24- 25 noiembrie, zona Târgu Neamț a fost promovată ca destinație de ecoturism, în cadrul Târgului Photo+Adveture din Viena, Austria.

Asociația „Ținutul Zimbrului”, prin Geanina Fedeleș, Viorela Chiper și Loredana Vasile, a dezvăluit potențialilor turiști de peste granite frânturi din unicitatea #BisonLand, ce poate fi descoperită în întregime numai explorând aceste meleaguri nemțene.

„La Viena, a fost un târg de turism de aventură și de fotografie- o combinație interesantă, pentru că există foarte mulți amatori în rândurile turiștilor străini de fotografie de wildlife, de explorare de zone naturale noi.

Cum în Ținutul Zimbrului avem tot ce ne trebuie pentru a ne prezenta la un astfel de târg, se pare că am făcut o impresie foarte bună.

Am participat alături de alte destinații ecoturistice din România, împreună cu Asociația de Ecoturism (AER), în cadrul unui proiect finanțat de  Fundația Româno-Americană și Fundația pentru Parteneriat.

Standul României a fost unul destul de tranzitat și foarte mulți dintre vizitatori au fost surprinși să ne găsească acolo”, ne-a precizat Geanina Fedeleș, președinte al Asociației „Ținutul Zimbrului”.

Astfel de ieșiri sunt esențiale, intenția fiind de a atrage spre BisonLand (micro-regiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători-Neamț: orașul Târgu Neamț și comune învecinate) și o altă categorie de turiști, în special turiști străini.

Amintim că Ținutul Zimbrului a obținut locul II anul acesta în cadrul Târgului de Turism de la Berlin, categoria Best of Nature.

De asemenea, Ținutul Zimbrului este prima locație din România inclusă în TOP 100 Destinații Sustenabile din lume– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate