Târgu-Neamț/ Cum va funcționa Bazinul de Înot Didactic, din Condreni:

1

Primăria oraşului Târgu-Neamţ a scos în dezbatere publică REGULAMENTUL DE FUNCŢIONARE, ÎNTREȚINERE ȘI EXPLOATARE A IMOBILULUI BAZIN DE ÎNOT DIDACTIC situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 80A.

Bazinul de înot didactic din Târgu-Neamț este unul modern, la standarde europene, cu 5 culoare de înot, pe o lungime de circa 28 m pe 13 m lățime și cu o adâncime variată, de la 1,20 m la 1,80 m. Suprastructura bazinului de înot este din lemn, iar infrastructura din beton armat, acoperit cu tablă ondulată. Clădirea a fost compartimentată adecvat, la parter sunt patru grupuri sanitare și vestiare, zone de duşuri, centrală pentru tratarea aerului și staţie de filtrare a apei etc. La etaj este situat bazinul în sine, camera de prim ajutor și “plaja” încălzită.

Amintim aici că acest proiect a fost realizat de primăria orașului Târgu-Neamț cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin CNI. Investiția are o valoare de aproximativ 9 milioane de lei, iar lucrările au fost recepționate pe 31 ianuarie a.c. Conform declarațiilor făcute atunci de primarul Daniel Vasilică Harpa, bazinul ar urma să fie administrat de Colegiul Național Ștefan cel Mare Târgu-Neamț, dacă legislativul târgu-nemțean (Consiliul Local al orașului) va da o hotărâre favorabilă în acest sens.

Regulamentul scos în dezbatere publică stabileşte raporturile dintre orașul Târgu-Neamț, prin administrator, și beneficiarii activităților organizate în cadrul acestuia, funcționarea, întreținererea, exploatarea, modul de organizare al activității bazinului, precum și raporturile dintre Administrator și Beneficiarii activităților organizate în cadrul Bazinului de înot didactic privind utilizarea bazei sportive, drepturile şi obligaţiile părților, interdicţiile și sancţiunile ce îi pot fi aplicate beneficiarului, în scopul desfăşurării corespunzătoare a activităţii sportive, didactice și educative pentru care a fost realizat Bazinul de înot didactic.

Bazinul de înot didactic se adresează îndeosebi elevilor din Târgu-Neamț care vor și pot să facă performanță în acest sport, dar va fi deschis pentru toți doritorii, în limita locurilor disponibile:

Bazinul de înot didactic asigură egalitatea accesului la serviciile oferite în vederea petrecerii timpului liber şi dezvoltarea armonioasă a utilizatorilor, fără deosebire de statutul social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

După ce proprietarul bazinului de înot (Primăria Târgu-Neamț) va da în administrare baza materială de aici, în clădire se vor desfășura antrenamente, cursuri gratuite de inițiere – învățare a înotului organizate în baza protocoalelor încheiate cu unitățile școlare din orașul Târgu-Neamț, pentru încurajarea performanței în rândul elevilor, ore (gratuite) de pregătire pentru persoane cu dizabilități, competiţii sportive de nivel naţional şi internaţional, precum şi alte acţiuni cu caracter sportiv sau de practicare a înotului și asigurarea serviciilor publice pentru activități instituțional administrative de natură didactică și socială.

Concret, va putea fi accesat de orice persoană fizică sau juridică căreia Administratorul îi va acorda dreptul de acces și utilizare a bazei sportive în baza unui contract, protocol, abonament, legitimație, bilet, invitatie, voucher etc.

Bazinul de înot didactic din Târgu-Neamț va funcționa de luni până vineri între orele 7:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică, de la 09:00 la 21:00.

Până la data de 21 aprilie a.c. se pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind conținutul regulamentului:

  • în scris, prin poştă la sediul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ- str. Ştefan cel Mare nr. 62 depuse la Serviciul Comunicare și Relații Publice – cam.5
  • transmise la nr. de fax 0233/790508,
  • prin e-mail la adresa:[email protected].

Regulamentul poate fi consultat aici:

regulament-bazin-final-10.04.2023

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Stefan spune

    „Programările se vor putea efectua electronic, pe aplicația ce se va regasi pe site-ul administratorului.”
    .
    Care este site-ul administratorului și unde se găsește aplicația?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate