Târgu-Neamț/ Festivalul Inimii, un eveniment pentru toți cei care vor să facă mișcare

0

În perioada 24- 25 septembrie a.c., la Târgu-Neamț se va desfășura Festivalul Inimii, ediția I.

Participarea este gratuită pentru toți cei care vor să facă mișcare.

Evenimentul organizat de revista Repere Medicale a luat naștere la Galați în anul 2018, din dorința de a celebra împreună Ziua Mondială a Inimii. Ne dorim să ajutăm pe toată lumea care dorește să se alăture proiectului nostru, pentru a înțelege beneficiile care le aduce practicarea regulată a sportului, transmit organizatorii.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în 2000 pentru a educa oamenii din întreaga lume despre principala cauză de deces, bolile cardiovasculare. La nivel global, 17,3 milioane de oameni mor în fiecare an, iar numărul continuă să crească. Până în 2030, fără acțiuni imediate, se estimează că 23 de milioane de oameni vor muri în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare. În fiecare 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, un eveniment organizat la nivel internațional de Organizația Mondială a Inimii pentru a crește gradul de conștientizare a populației lumii cu privire la factorii de risc care duc la apariția bolilor cardiovasculare Atitudini față de problemele legate de stilul de viață.

Așadar, Festivalul Inimii este un eveniment sportiv destinat tuturor celor care își doresc să facă mișcare, fie că vorbim de cros, ciclism sau fotbal.

PROGRAM FESTIVALUL INIMII la Târgu-Neamț

Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 9.00 începe proba sportivă de Cros în cadrul Festivalului Inimii de la Târgu-Neamț. Punctul de plecare va fi intersecția DJ 15C cu Strada Băile Oglinzi, iar traseul ales de organizatori are o distanță de 6 km.

Tot sâmbătă, pe terenul de sport de la Colegiul Național Ștefan cel Mare din Târgu-Neamț vor debuta partidele de minifotbal (5+1 jucatori), de la ora 10.00.

Duminică, 25 septembrie, la ora 9.00 se va da startul cursei de Ciclism, tot din intersecția DJ 15C cu Strada Băile Oglinzi. Traseul pregătit pentru concurenți are o distanță de 12 km lungime și va fi până la Stațiunea Băile Oglinzi și înapoi la locul de start, de două ori.

Tot duminică, la ora 10:00, începe finala mică la Colegiul Național Ștefan cel Mare, urmată de finala mare a turneului sportiv.

Mai multe relații și informații găsiți pe www.festivalulinimii.com

  • Festivalul Inimii are loc și în alte orașe din România, și anume în Iași și Galați.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate