Târgu Neamț, în mrejele Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”

0

Sâmbătă, 4 august, orașul Târgu Neamț a fost prins în mrejele culorii, muzicii și dansului popular.

Urbea de sub Cetate a fost gazdă primitoare pentru ansamblurile din țară și din străinătate, participante la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Formațiile din Taiwan, Serbia, Georgia, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și România au defilat pe centrul orașului, stârnind curiozitatea și admirația tuturor celor întâlniți pe traseu.

Târgunemțenii au invadat rețelele de socializare cu clipuri video sau fotografii în care au surprins bogăția de culoare, unicitate și diversitate adusă la Târg de către invitații europeni și asiatici.

Fiecare ansamblu a impresionat și a contribuit la farmecul general al evenimentului.

După parada portului popular, în Piața Adormirea Maicii Domnului a început spectacolul, o adevărată încântare pentru nemțenii de toate vârstele. Printre spectatori, s-au aflat atât autoritățile locale, cât și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

La Târgu Neamț, invitată special la Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu. A urcat pe scenă în aplauzele tuturor, imediat după prestația Ansamblului Folcloric „Floricică de la munte”, grup al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Programul artistic de excepție oferit de către cele 12 ansambluri din întreaga lume  au continuat până după căderea serii la Târgu Neamț.

„Din nou, o experiență frumoasă pentru oaspeții noștri veniți în festival și pentru noi, organizatorii evenimentului! 

Aseară (4 august- n.r.) am fost un Tîrgu Neamț! Am văzut Cetatea, impunătoare prin dimensiuni și istorie, am intrat în lumea copilăriei lui Creangă și când aerul a început să se răcorească, am „invadat” străzile frumosului Tîrg, cu parada costumelor populare românești și din alte șapte țări!

Apoi s-au pus pe joc și ansamblurile și publicul!

Dansul și jocul din străbuni fac deliciul oamenilor și sunt fericită să mă conving încă o dată că Festivalul Internațional de Folclor Ceahlăul este așteptat și apreciat!”, a transmis Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Pentru orașul Târgu Neamț, Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” a fost o experiență multiculturală inedită și bine-venită, o dovadă că încă mai există numeroși iubitori de tradiție autentică și de valori ale patrimoniului cultural universal.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, sub patronajul Consiliului Județean Neamt.

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate