Târgu-Neamț/ Șoferii de pe microbuzele școlare, instruiți de polițiști

0

În curând începe școala, iar conducătorii auto care îl duc și îi aduc pe elevi la unitățile de învățământ trebuie să fie foarte atenți în trafic, astfel încât copiii și tinerii pasageri să fie ajungă cu bine.

În dimineața de joi, 1 septembrie, 24 de conducători de vehicule destinate transportului de elevi, din zona Târgu- Neamț, au primit sfaturi utile pentru creșterea siguranței rutiere, în contextul pregătirii noului an școlar.

Instruirea a fost realizată de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier Târgu-Neamț. S-a pus accent pe respectarea regulilor de circulație.

De asemenea, s-a verificat deținerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. Nu au fost constatate nereguli privind documentele necesare.

Tot înainte de începerea noului an școlar, polițiștii verifică semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Pe lângă aceste activități desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și după începerea școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate