Târgu Neamţ: Zile de sărbătoare şi bucurie liturgică, la Biserica „Sfinţii Voievozi”

0

Biserica „Sfinţii Voievozi” din oraşul Târgu Neamţ a îmbrăcat haine de sărbătoare şi de bucurie liturgică.

Miercuri, 8 noiembrie, comunitatea şi preotul paroh Ioan Dogariu au cinstit hramul parohiei, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Joi, 9 noiembrie, de Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, în biserica parohială de la poalele Cetăţii Neamţ a poposit ÎPS  Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în acest lăcaş de cult, care adăposteşte un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina. La slujba arhierească au participat numeroşi credincioşi şi oficialităţi locale, în frunte cu primarul Daniel Harpa. Răspunsurile la strană au fost date de Corul preoţilor din Protopopiatul Târgu Neamţ.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Teofan a vorbit despre Sfântul Ierarh Nectarie ca model de vieţuire creştină: „Prin viaţa lui, în care a pătimit din cauza invidiei celor din jur, Sfântul Nectarie ne învaţă în primul rând să mulţumim lui Dumnezeu pentru toate cele bune pe care le-am primit. Şi nu există om care să nu fi primit mult, foarte mult, de la Dumnezeu. Iar atunci când trecem prin suferinţă, necaz şi umilinţe, când simţim că am pierdut totul, când simţim că oamenii din jur nu ne mai vor, că ne întorc spatele şi ne umilesc, Sfântul Nectarie ne îndeamnă să le vedem pe toate acestea ca fiind îngăduite de Dumnezeu pentru ca noi să devenim înlăuntrul nostru mult mai puternici.

O vorbă înţeleaptă spune că rămâne pe picioarele sale, adică puternic, doar cel care îngenunchează la rugăciune, adică cel smerit. Greutăţile nu te distrug dacă le aşezi în faţa lui Dumnezeu. Greutăţile te creează şi îţi dau o putere înlăuntrul tău, dar de la Dumnezeu, conform spuselor Sfântului Apostol Pavel: «Când sunt slab, atunci sunt tare»”, scrie ziarullumina.ro.

Începând cu data de 7 august 2016, Biserica „Sfinţii Voievozi“ din Târgu Neamţ are în tezaurul parohiei o părticică din moaştele Sfântului Nectarie din Eghina, mare făcător de minuni și grabnic vindecător de cancer și alte boli grave. Odorul de mare preţ a fost dăruit de mănăstirea Sfântului Nectarie din insula Eghina, Grecia, cu binecuvântarea ÎPS Teofan și prin strădania pr. protopop Ioan Dogariu (detalii aici). 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate