Temele lui Iohannis pentru referendum: OUG-urile pe Justiție și Amnistia/ grațierea pentru corupți, le vrem sau nu interzise?

3

Joi, 4 aprilie, președintele României a anunțat care vor fi cele două teme ale referendumului din 26 mai. Klaus Iohannis le cere alegătorilor să se pronunţe cu privire la interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupție și a ordonanţelor de urgenţă pentru infracțiuni.

„Dragi români, pe 26 mai veți decide dacă vreți interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupți și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar.

Cer Guvernului să nu mai adopte OUG în domeniul justiției! Referendumul a intrat în linie dreaptă, orice astfel de act ar fi ilegitim, împotriva spiritului Constituției și o sfidare la adresa românilor”, a scris Iohannis și pe facebook.

Acesta anunță că a transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumulu. Cele două teme urmează să fie supuse unor consultări publice. 

Referendumul va fi organizat în paralel cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

3 Comentarii
 1. Vasile spune

  Domnul președinte să își rezolve întâi problemele penale și să îl demită pe Lazăr și mai apoi se poate gândi dacă are timp la faptul că pe teme de justiție…la referendum… Sunt valide ambele răspunsuri… Adică de fapt pe justiție și economie din start nu se poate face referendum pentru că e degeaba. Simplă campanie electorala…. Păcat că doar pentru o parte foooarte mică din electorat (rezistenți).

 2. Rebeca spune

  În ce țară normală din lumea aceasta se pot pune asemenea intrebari? Nu este de la sine înțeles că penalii n-au ce cauta in functii publice? Aici am ajuns cu actuala conducere, sa cerem voie de la penali sa facem lucruri normale si corecte. Asa ne trebuie cand promovăm și votăm tot felul de indivizi certați cu legea, când nu ne uitam puțin în spate sa vedem cu ce s-au ocupat acești nemernici în urma cu 5-10-15-20 de ani. Pe nimeni nu mai intereseaza ce școală a făcut unul sau altul, cum își justifică averea, etc.
  Si voi, dragi ziaristi, vanduti sau nu, NU MAI PROMOVATI TOTI ANALFABETII SI PARVENITII chiar dacă ocupa VREMELNIC o funcție publică. Daca vedeți că au fost prinși furand, inseland etc IGNORATI-I

  1. Vasile spune

   Termenul „penali” este amendabil… Așa cum și Iohannis a fost amendat de CNCD pentru asta… Dar nu asta e important. Ca să înțelegi….la o condamnare ți se suspenda dreptul la o funcție publică TEMPORAR… Citiți Constituția… S-ar incalca dreptul omului de a alege și de a fi ales… E destul de clar explicat în modul acesta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate