Transelectrica, profit de exploatare în creștere în perioada în care Dănuț Andrușcă a fost ministrul Economiei

0

Roadele muncii nu se culeg pe loc, ci mai târziu. Asta o demonstrează si evoluția companiei Transelectrica în 2018, în timpul în care nemțeanul Dănuț Andrușcă a fost ministrul Economiei.

deputatul de Neamț Dănuț Andruscă, fost ministru al Economiei

Deși acesta nu mai deține funcția de ministru, în urma sa se văd rezultate favorabile economiei românești. Anul trecut, Transelectrica a realizat un profit de exploatare în creștere cu 54% față de anul 2017 pe fondul diminuării cu 13% a costurilor totale operaționale (inclusiv amortizarea), compensând scăderea cu 11% a veniturilor operaționale, potrivit unui comunicat al companiei.

Profitul brut a înregistrat o creștere de 106%. Profitul net a ajuns la 89 milioane de lei în anul 2018, față de 28 mil lei la în 2017.

Segmentul activităților cu profit permis a înregistrat o ușoară creștere a veniturilor în procent de 0,4% determinată de creșterea tarifului reglementat valabil de la dată de 01 iulie 2018 și de creșterea cantității tarifate de energie electrică în procent de 2%.

În 2018, veniturile din alocarea capacității de interconexiune au înregistrat o creștere de 8% față de valoarea realizată în anul 2017 (82 milioane de lei în 2018 față de 76 milioane de lei în 2017) corespunzător nivelului de utilizare a disponibilităților capacității de interconexiune de către traderii de pe piața de energie electrică.

Totodată, veniturile din tranzacții CPT (Consumul Propriu Tehnologic) au fost mai mari în anul 2018 cu 5,1 milioane de lei, făță de 2017 (5,9 milioane  lei în 2018 de la 0,8 milioane  lei în 2017).

Segmentul activităților cu profit zero înregistrează un rezultat negativ dar în evoluție pozitivă față de aceeași perioadă a anului 2017, determinată de creșterea veniturilor din servicii de sistem tehnologice cu 9%, a cantităţii tarifate de energie electrică şi a tarifului mediu aprobat de ANRE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate