Transport ilegal de cherestea. 50.000 euro- BOOM dat de polițiștii târgnemțeni

2

Marți, 11 aprilie a.c., în jurul orei 05:20, polițiștii din cadrul Serviciul de Poliție Rurală Târgu-Neamț au oprit, în localitatea Vânători-Neamț, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 48 de ani, din județul Harghita, care transporta cherestea.

Polițiștii au procedat la verificarea documentelor de transport, rezultând că există documente pentru transportul volumului de 34,88 m.c. cherestea.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost însoțit la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, unde împreună cu organele silvice și polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând o diferență de 10,55 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 45,433 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

2 Comentarii
 1. UnCetatean spune

  In urma unei sesizari la 112 au oprit transportul ca ei din proprie initiativa nu prea stiu sa opreasca asemenea transporturi. Incercati pe viitor sa relatati adevarul.

  1. Andreea Trăsnea spune

   Informațiile ne-au fost furnizate de IPJ Neamț. Dacă ne-ar fi contactat înainte cineva care știa de apelulul la 112, am fi verificat și această informație și am fi scris varianta completă, altfel.. noi nu ghicim în stele.
   Nu e primul și nici ultimul transport ilegal… doar prin implicarea câtor mai mulți oameni, numărul unor astfel de fapte se poate diminua.
   Zile cu soare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate