Treceri de pietoni 3D în Târgu Neamț

3

Plutesc dungile albe de pe zebră! Asta e iluzia optică pe care o provoacă conducătorilor auto trecerile de pietoni 3D, recent realizate în zona centrală a orașului de sub Cetate.

Trei astfel de treceri de pietoni, amplasate pe bvd. Ștefan cel Mare și bvd. Mihai Eminescu vor avea dificila misiune de a-i convinge pe șoferi să reducă viteză, pentru creșterea siguranței pietonilor. Și poate vor fi atât de atractive încât pietonii nu vor ai traversa neregulamentar…

„La Târgu Neamț, au fost amplasate primele treceri de pietoni cu perspectivă tridimensională. Acestea se află pe bulevardele principale și au rolul de prevenire a accidentelor rutiere.

Dacă zebrele 3D se vor dovedi utile, vom implementa conceptul și în alte zone ale orașului”, a anunțat sâmbătă, 11 mai, primarul Daniel Harpa.

Pentru realizarea „zebrelor” 3D s-a folosit, bineînțeles, vopsea specială pentru marcaje rutiere.

Dacă pentru Târgu Neamț este o premieră, treceri de pietoni asemănătoare au fost realizare în ultimii ani în mai multe orașe din România. Buzău este locul unde și-a făcut apariția prima „zebră” 3D, în anul 2017.

Andreea T.

3 Comentarii
  1. Gheorghe spune

    Din care parte trebuie privite ca să se vadă 3d🤣?

  2. Fu210gat spune

    A durat un an de la asfaltare să vopsească 3 treceri….. ca în românica….toate merg încet și foarte incet

  3. Sava Petru spune

    Cu banii folositi pentru propaganda se putea găsi soluții mult mai bune.Sunt curios daca nu deja au avut loc accidente pentru cei care nu cunosc zona.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate