Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 22 mai 2020
 • :
 • :

Treceri de pietoni 3D în Târgu Neamț

Plutesc dungile albe de pe zebră! Asta e iluzia optică pe care o provoacă conducătorilor auto trecerile de pietoni 3D, recent realizate în zona centrală a orașului de sub Cetate.

Trei astfel de treceri de pietoni, amplasate pe bvd. Ștefan cel Mare și bvd. Mihai Eminescu vor avea dificila misiune de a-i convinge pe șoferi să reducă viteză, pentru creșterea siguranței pietonilor. Și poate vor fi atât de atractive încât pietonii nu vor ai traversa neregulamentar…

„La Târgu Neamț, au fost amplasate primele treceri de pietoni cu perspectivă tridimensională. Acestea se află pe bulevardele principale și au rolul de prevenire a accidentelor rutiere.

Dacă zebrele 3D se vor dovedi utile, vom implementa conceptul și în alte zone ale orașului”, a anunțat sâmbătă, 11 mai, primarul Daniel Harpa.

Pentru realizarea „zebrelor” 3D s-a folosit, bineînțeles, vopsea specială pentru marcaje rutiere.

Dacă pentru Târgu Neamț este o premieră, treceri de pietoni asemănătoare au fost realizare în ultimii ani în mai multe orașe din România. Buzău este locul unde și-a făcut apariția prima „zebră” 3D, în anul 2017.

Andreea T.
3 comentarii la “Treceri de pietoni 3D în Târgu Neamț

 1. Fu210gat

  A durat un an de la asfaltare să vopsească 3 treceri….. ca în românica….toate merg încet și foarte incet

  Raspunde
 2. Sava Petru

  Cu banii folositi pentru propaganda se putea găsi soluții mult mai bune.Sunt curios daca nu deja au avut loc accidente pentru cei care nu cunosc zona.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *