ATENȚIE! Controale pe toate străzile europene

0

Între 13 și 19 mai 2019, pe toate străzile europene au loc verificări ale traficului de mărfuri grele și traficului de călătorie. Participă 27 de țări europene ale rețelei de poliție rutieră TISPOL.

sursa foto: soferidinromania.com

Se pune accent pe verificarea orelor de conducere și odihnă, precum și pe starea tehnică a vehiculelor.

În timpul săptămânii de control pe scară largă, șoferii vor fi verificați în conformitate cu legislația socială la nivel european (numai cei care se încadrează și se odihnesc bine vor putea participa în condiții de siguranță la traficul rutier).

De asemenea, se verifică asigurarea corectă a încărcăturii și echipamentul din dotarea vagoanelor, (de ex. ciocane de urgență sau uși electrice funcționale), pentru a minimiza impactul asupra tuturor celor implicați într-un eventual accident.

Pe lângă sancționarea abaterilor, conducătorii auto sunt fi informați cu privire la pericole (de ex. ce riscuri comportă lipsa purtării centurii de siguranță). Utilizarea dispozitivelor mobile menite să abată atenția de la trafic este și ea monitorizată și sancționată.

Acțiunea se desfășoară de luni, 13 mai, ora 01.00 până duminică, 19 mai, ora 01.00.

Sursa: tispol.org

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate