Gelozia care omoară: Turcu, nouă ani de închisoare pentru crima de la Bălțătești

0

Vasile Turcu din Bălțătești, Neamț a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Nu a recunoscut însă oribila faptă, pe care ar fi comis-o pe fondul geloziei. Sentința a fost pronunțată miercuri, 14 noiembrie, la Judecătoria Târgu Neamț și poate fi contestată în termen de zece zile.

Victima lui Turcu a fost un bărbat de 70 de ani, pe care îl bănuia că ar avea o relație amoroasă cu concubina sa, Argentina G. Femeia susținea că se vede cu acesta doar ca să-i dea lucruri de pomană. În noaptea de 12 spre 13 august a.c., i -a prins în flagrant pe cei doi. L-a înjunghiat pe vârstnic și l-a lăsat să zacă într-o baltă de sânge. După atac, Turcu a plecat acasă, cu tot cu Argentina. Cadavrul a fost descoperit abia dimineață. Prezenta multiple răni, inclusiv o plagă înjunghiată abdominală, în hipocondrul stâng. Oamenii legii au investigat cazul și l-au arestat pe Vasile Turcu în data de 16 august. (citește AICI știrea inițială- click)

Iată soluția pe scurt, dată de instanța de judecată de la Târgu Neamț:

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal.

Condamnă pe inculpatul Turcu- Botia Vasile, la pedeapsa de 9 ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, h Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…)

(…) interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h Cod penal, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 17.08.2018 la zi.

În temeiul art. 399 Cod procedură penală menţine starea de arest a inculpatului.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ.

(…) obligă inculpatul să plătească părţii civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ suma de 305 lei, reprezentând cheltuieli de transport şi asistenţă medicală. Ia act că persoanele vătămate C. Elena şi P. Elena Gianina, nu s-au constituit părţi civile în cauză.

(…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

(…) dispune confiscarea unui cuţit prevăzut cu teacă cu mâner (colet nr. 1), aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ. În temeiul art. 162 al. 3 Cod procedură penală dispune conservarea probelor din coletele aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ (conform procesului verbal din 28.08.2018), până la soluţionarea definitivă a cauzei (…)

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul să achite statului suma de 3000 lei cheltuieli judiciare.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14 noiembrie 2018.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate